Tgrt Haber
22 Ağustos 2021 09:06

Van'da 'şok ev' baskını: 25 düzensiz göçmen yakalandı

Van'da bir ihbar üzerine polis ekiplerince yapılan operasyonda, 2 katlı bir binanın gizlenmiş, 'şok ev' adı verilen bölümünde 25 düzensiz göçmen ve 1 organizatör yakalandı.

Van'da 'şok ev' baskını: 25 düzensiz göçmen yakalandı
van,şok ev,operasyon,düzensiz göçmen

Van'da bir ihbar üzerine yapılan operasyonda, düzensiz göçmenler 'şok ev' adı verilen ve dubarın üzerinin brandayla örtülmesiyle oluşturulan sağlıksız bir binada yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ekipleri, ilçenin Hacıbekir Mahallesi'nde metruk bir yapıya operasyon düzenledi. Van’ın merkez İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesinde 2 katlı bir binanın arka duvarının üzerine brandayla örülen ve 'şok ev' olarak adlandırılan sağlıksız yere gizlenen Afganistan ve Pakistan uyruklu 25 kaçak göçmen yakalandı. Saniye saniye görüntülenen operasyonu, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ile Emniyet Müdürü Atanur Aydın polis helikopterinden takip etti.

BİTKİN HALDE BULUNDULAR

Sağlıklı olmayan koşullarda kalan ve bitkin düştükleri gözlemlenen göçmenler, sağlık kontrolü için otobüslerle hastaneye götürüldü. Göçmenler, İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine teslim edilecek. Organizatör olduğu belirlenen 1 şüpheli gözaltına alındı, metruk yapı iş makineleriyle yıkıldı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın da helikopterle operasyonu havadan takip etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...