Tgrt Haber
24 Mart 2021 09:38

Vatandaşların HES kodu imtihanı

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda marketlere girişte HES kodu sorulması sıkıntılı başladı.

Vatandaşların HES kodu imtihanı
Balıkesir,HES kodu

Markete girmek isteyenler arasında HES kodunu yanlış beyan edenlerin marketlere alınmadığı uygulama, marketler önünde uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu. Market görevlileri market önünde HES kodu uygulamasını bekleyen vatandaşları sık sık sosyal mesafe konusunda uyardı.

Markete HES kodu geçersiz olduğu için alınmayan kadın müşteri, “HES kodum geçersiz, yenisini almadım” diye konuşurken, diğer bir kadın müşteri de uygulamanın güzel olduğunu söyledi.

Kadın müşteri HES kodu uygulamasıyla ilgili, “HES kodum var. Marketlere artık HES koduyla girilmesi mantıklıydı zaten. Kim hasta kim değil, kimde korona virüs var bilinmiyor. Allah ıslah eylesin, Allah sonumuzu hayır etsin” diye konuştu.

Markete HES kodu olmadığı için giremeyen yaşlı bir müşteri de, “HES kodu almadım. Aslında HES kodum vardı cüzdanımda ama kağıt düşmüş” ifadelerini kullandı.

HES kodu uygulaması neticesinde markete giremeyen kadın müşteri kendisinin HES kodunu bilmediğini ifade ederek, “HES kodumu aldım da çocuk biliyor, ben anlamıyorum. Her markete HES kodsuz giriş yasak değil ki, başka marketlerde bakmıyorlar. Ben bu markete yakın diye geldim” dedi.

Vatandaşların HES kodu imtihanı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...