Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Eylül 2021 18:21

Vücudu uyuşturucu deposu gibi! 124 kapsül kokaini mideye indirdi

Çekya'da Vacval Havel Havaalanı’nda Avrupa’da son dönemde artan uyuşturucu sevkiyatı için arttırılan önlemler sayesinde bir kişi yakalandı. Yapılan kontroller sonucu midesinde yüksek yoğunluğa sahip kokain dolu 124 adet kapsül tespit edildi.

Vücudu uyuşturucu deposu gibi! 124 kapsül kokaini mideye indirdi
Uyuşturucu,Kokain,Operasyon,Çekya

Çekya’nın başkenti Prag’ta yer alan Vaclav Havel Havaalanında İspanya’nın başkenti Madrid’den Prag’a inen bir uçak rutin risk analizi kapsamında kontrol edildi. Yolcular ve eşyaları üzerinde yapılan kontroller sırasında 35 yaşındaki yabancı uyruklu bir yolcunun ellerinden alınan uyuşturucu test örneği pozitif çıktı.

Yolcunun üzerinde ve valizinde herhangi bir uyuşturucu maddeye rastlanmazken, yolcu detaylı kontrol için hastaneye götürüldü. Hastanede, tomografi cihazı ile yapılan kontrollerde yolcunun midesinde yüksek yoğunluğa sahip kokain dolu 124 adet kapsül tespit edildi.

EN ZOR YAKALANAN TAŞIMA ŞEKLİ

Prag Vaclav Havel Havaalanı Gümrük Sözcüsü Sarka Miskovska yaptığı açıklamada, “Rutin risk analizi kapsamında yaptığımız kontroller sırasında uyuşturucu testi pozitif olan bir yolcu ile ilgili yaptığımız detaylı inceleme sonrasında 124 kapsülden oluşan bin 429 gram yoğunlaştırılmış kokain ele geçirdik. Bu tarz taşıma şekli zor yakalanabilen fakat taşıyan için de bir o kadar riskli olan bir yöntem. Kapsüllerden birinin bağırsaklarda patlaması durumunda aşırı doz uyuşturucudan ölüm gerçekleşebilir” dedi.

ÖNÜNE BİR TÜRLÜ GEÇİLEMİYOR

Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı Merkezi’nin geçen sene yayınladığı raporda, 2018 yılındaki verilere göre yakalanan toz esrarın 668 ton olduğu ve bir önceki yıla göre 200 ton artış gösterdiği belirtilmişti. Raporda ayrıca, yakalanan kokain miktarının ise 131 tondan 181 tona ve eroin miktarının ise 5,2 tondan 9,7 tona yükseldiği ifade edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...