Tgrt Haber
22 Ekim 2021 14:09

Yaban keçilerini öldüren kaçak avcıyı sosyal medya paylaşımı ele verdi

Erzincan'da 2 yaban keçisini kaçak olarak avlayan kişi, av fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşınca yakayı ele verdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, kaçak avcıya cezayı kesti.

Yaban keçilerini öldüren kaçak avcıyı sosyal medya paylaşımı ele verdi
erzincan,kemah,kaça av,avcılık

Erzincan'da kaçak bir şekilde araziye çıkıp yaban keçilerini öldüren avcı, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşınca kendi kuyusunu kazdı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, kaçak avcılık yapan şahsı cezasız bırakmadı.

Kemah ilçesinde kırsal alana çıkan bir kişi, 2 yaban keçisini avladı. Avlanma görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan şahıs yakayı ele verdi. İhbar üzerine harekete geçen Tarım ve Orman Bakanlığı 13’ncü Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekipleri, yapılan incelemeler sonucu şahsın avcılık belgesi olmadığını tespit edildi. Destek istenen jandarma tarafından yakalanan şahsın ifadesi alındı.

İDARİ PARA VE TAZMİNAT CEZASI

Şahsın ifadesinde yaban keçilerini 2020 yılının Kasım ayında Kemah ilçesinde avladığı ve yivli tüfeğinin ise bulundurma ruhsatı olduğu ortaya çıktı. Ekipler kaçak avcıya idari para cezası ve tazminat cezası uyguladı.

Öte yandan yaban hayatını korumak ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla yürütülen av koruma ve çalışmalarının aralıksız süreceği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...