Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Aralık 2019 08:29

Yağış ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin bu hafta sonu kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden inen İzlanda kökenli alçak basınç merkezi ve bu merkeze bağlı cephe sistemlerinin etkisine girmesi bekleniyor.

Yağış ve fırtına geliyor
yağmur,,fırtına

Trakya ile iç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde yoğun olmak üzere oluşan sisin bu hafta sonundan itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Cumartesi günü kuvvetli lodosla Trakya, Marmara’nın batısı ve Ege kıyılarında başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, gelecek hafta sonuna kadar yurdun büyük bölümünde etkili olmaya devam edeceği öngörülüyor. Yağışların iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde meydana gelmesi bekleniyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışlı havayla birlikte hafta başında batı bölgelerden başlayarak azalması ve Türkiye genelinde mevsim normalleri seviyesine inmesi bekleniyor. Pazar günü rüzgârın Marmara ve Ege bölgelerinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...