Tgrt Haber
05 Ocak 2020 04:07

Yalan tanıklık uzlaştırmaya dâhil değil!

Adalet Bakanlığı, yalan tanıklık suçunun alternatif bir çözüm yolu olan uzlaştırma kapsamına girmeyeceğine dair görüş bildirdi.

Yalan tanıklık uzlaştırmaya dâhil değil!
dava,şahiti,tanık

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemede yalan tanıklık yapma suçunun uzlaştırma kapsamında kalıp kalmadığı konusunda tereddüt oluşmasından dolayı Adalet Bakanlığı’ndan görüş bildirmesini talep etti. Bunun üzerine Bakanlık tarafından gönderilen cevap yazısında, dikkat çeken detaylar yer aldı.

ÜST SINIR ÜÇ SENE
Bakanlığın Çanakkale Başsavcılığı’na gönderdiği görüş yazısında, uzlaştırma kapsamına giren suçun üst sınırının 3 yıla kadar olduğu aktarıldı. Yalan tanıklık suçunun ise 2 yıldan 4 yıla kadar hapis olduğuna vurgu yapılan yazıda “Maddi gerçeğe ulaşılmasında toplumun menfaat sahibi olduğu kuşkusuzdur. Nitekim maddi gerçeğe ulaşılması adaletin tecellisi anlamına gelir. Bu çerçevede tanığın gerçeğe aykırı beyanı, karar vermeye yetkili mercilerin hatalı karar vermesine neden olarak, adaletin sağlanmasını engeller” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...