Tgrt Haber
03 Ağustos 2021 09:21

Meteoroloji uyardı! Yangın bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde kavurucu sıcaklar etkisini sürdürecek. Sıcaklıklar Marmara, İç Anadolu , yangınların etkili olduğu Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredecek.

Meteoroloji uyardı! Yangın bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde
Meteoroloji,Yangın,Orman,Hava durumu,Antalya,,Muğla,

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu raporu yayınlandı. Yurtta son birkaç haftadır kavurucu sıcaklar etkisini sürdürecek.

ÜLKE GENELİNDE BUNALTICI HAVA HAKİM

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar yine bunaltıcı bir havaya neden olacak. Yurdun kuzeydoğu kesimlerinde bugün parçalı ve yer yer çok bulutlu geçmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Artvin ve Hakkari çevreleri ile Samsun'un doğu ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde etkili olması bekleniyor.

Rüzgar bugün kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Yangınların etkiki olduğu, Güney Ege kıyıları ile Akdeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

Ankara: Az bulutlu ve açık 36
İstanbul: Az bulutlu ve açık 36
İzmir: Az bulutlu ve açık 40
Adana: Az bulutlu ve açık 38
Antalya: Az bulutlu ve açık 43
Samsun: Parçalı bulutlu, doğu ilçeleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 30
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40

Meteoroloji uyardı! Yangın bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde

İSTANBUL: HAVA BUNALTICI

İstanbul'da hava bugün aşırı sıcak olacak. Bu gece saatlerinden itibaren İstanbul'da nem oranı artacak ve hava daha da bunaltacak.

ANKARA: RÜZGAR ETKİLİ OLACAK

Ankara hava durumu bugün aşırı sıcak olacak. Sıcak havanın etkisinde olan Ankara'da rüzgar da etkili olacak ancak serinletmeye yardımcı olmayacak. Ankara'da günün en yüksek sıcaklığının 37 derece olması bekleniyor.

İZMİR: KAVURUCU SICAKLAR

İzmir'de bugün kavurucu sıcak etkili olacak. Hava da sert rüzgar var az da olsa İzmir'i serinletecek. İzmir'de günün en yüksek sıcaklığının 40 derece olması bekleniyor.

ANTALYA: ALEVLER İÇİNDE

Günlerden bu yana alevlerle mücadele eden Antalya ve çevre bölgelere Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden çok önemli uyarılar geldi.4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, afet bölgesinde sıcak havanın etkisini artıracağı ve 6 Ağustos'a kadar süreceği belirtildi.

MUĞLA: SICAKLIKLAR ZİRVEDE

Yangınların etkili olduğu Muğla’da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek ve rüzgarlar yer yer etkili olacak. Rüzgarların etkili olacağı bölgede yangınlarla mücadeleyi zorlaştıracak

YURT GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

 

Meteoroloji uyardı! Yangın bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...