Tgrt Haber
06 Ocak 2022 09:25

Yaralı tilkiye eziyet sosyal medyayı ayağa kaldırdı, Valilik devreye girdi

Ardahan'da yakaladıkları yaralı tilkiye işkence yapan ve bu anları kaydederek sosyal medyada yayımlayan kişiler büyük tepki çekti. Sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulan videonun ardından Ardahan Valiliği devreye girdi.

Yaralı tilkiye eziyet sosyal medyayı ayağa kaldırdı, Valilik devreye girdi
tilki,yaralı tilki,ardahan valiliği,sosyal medya,işkence,eziyet

Ardahan'da birkaç kişinin yaralı halde bulduğu tilkiye işkence yaptıkları görüntüleri sosyal medyada yayımlamasıyla video kısa sürede yayıldı. Herkesin yardım etmesini beklediği kişilerin yaralaı hayvana eziyet etmesi eleştirilerin odağı oldu. Olayın ardından Ardahan Valiliği, konuya ilişkin açıklama yaptı.

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Ardahan Valiliğinden yapılan açıklamada, videodaki kişilerin kimliğinin tespit edildiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

''Bir sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan görüntülerde, bir tilkiye kötü muamelede bulunulduğu tespit edilmiş olup, yapılan çalışmalar doğrultusunda; bahse konu videodaki tilkiye kötü muamelede bulunan şahısların kimlik ve adres bilgileri tespit edilmiştir. Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı ve Ardahan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından gerekli işlemler başlatılmıştır. Konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı da bilgilendirilerek adli işlem süreci de başlatılmıştır.''

Yaralı tilkiye eziyet sosyal medyayı ayağa kaldırdı, Valilik devreye girdi

TİLKİ DOĞAL HAYATA BIRAKILDI

Açıklamada ayrıca, kötü muameleye maruz kalan tilkinin tedavisinin ardından doğal hayata bırakıldığı belirtildi.

Görüntüler şiddet içerdiğinden haberimizde yer almamaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...