Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ağustos 2021 06:15

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca: Sosyal medya için yasal düzenleme şart

Yargıtay Başkanı Akarca, sosyal medya düzenlemesinin şart olduğunu belirterek “Bu alandaki başıboşluk giderilmeli” dedi.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca: Sosyal medya için yasal düzenleme şart
sosyal medya düzenlemesi,,sosyal medya,,yargıtay,,mehmet akarca,,yasa,

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Türkiye’de bir sosyal medya yasasının çıkması konusunda toplumda büyük bir konsensüs olduğunu, kendisinin de aynı kanaati taşıdığını söyledi. Basın mensuplarına Yargıtay’ın İncek’teki yeni binasını tanıtan Başkan Akarca, sosyal medya alanının başıboş bırakıldığını belirterek şunları kaydetti:

YASAL BİR BOŞLUK VAR

Bu konuda bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğu kesin. Herkesin haysiyetiyle, toplumun sinir uçlarıyla oynayıp ondan sonra da çatışmacı bir ortama sürüklemeye hiçbir devlet izin veremez. Hiçbir hukuk sistemi izin vermez buna. Örnekleri var. Avrupa ülkelerinde düzenlemeler yapılmış. Daha ağır cezalar söz konusu değil. Buralarda bir yanlış anlama var. Özellikle sahte hesapları kullananlarla ilgili bir düzenleme. Her dileyen, istediği gibi sahte hesap açıyor ve bunun bilgisini sosyal medya kuruluşundan alamıyorsunuz. Bilgi vermiyor. Kimin bu hesabı açtığını bilmemiz lazım. Bu alanın başıboş bırakılmaması lazım. Yoksa burada cezaların artırılması söz konusu değil. Özelikle sahte hesaplarla ilgili bir düzenleme. Yasal bir boşluk var burada. Boşluğu dolduracak bir düzenleme lazım.

Yoksa hesabı belli olan kişilerle ilgili savcılarımız yasal işlemi yapıyor. Gerekli tazminat davaları, ceza davaları açılıyor.

YARGITAY’A DEV TESİS

İncek’te Anayasa Mahkemesinin hemen yanına inşa edilen Yargıtay’ın yeni hizmet binası, yaklaşık 27 futbol sahasına eşit olan 191 bin metrekarelik alana sahip. Komplekste 24 daire başkanı odası, 309 üye odası, 48 kıdemli tetkik hâkimi odası, 744 tetkik hâkimi odası, her dairede ikişer olmak üzere 48 müzakere salonu, 26 duruşma salonu, 40 toplantı salonu, 133 arşiv, 215 depo bulunuyor.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca: Sosyal medya için yasal düzenleme şart

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...