Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Haziran 2021 06:51

Yemek borusu olmadan dünyaya geldi

Samsun’da tıpta görülen nadir bir durum yaşandı. Yemek borusu olmadan doğan bebeğe yemek borusu yapıldı.

Yemek borusu olmadan dünyaya geldi
samsun,bebek,yeni doğan

Samsun’da tıpta nadir görülen bir durum yaşandı. Bir bebeğin doğum yapıldıktan sonra yemek borusunun olmadığı anlaşıldı. Yemek borusu olmadan doğan bebek, doktoru sayesinde hayata tutundu.

YEMEK BORUSU OLMADAN DOĞDU

Muhammet ve Şeyda Genez çiftinin ilk çocukları Doruk bebek, tıpta nadir görülen bir hastalık dünyaya gözlerini açtı.Doğduktan sonra yemek borusunun olmadığı fark edildi. Doktorun yaptığı bazı tetkiklerle ve solunum yollarına da mideden bir bağ olduğunu fark edildi.

YEMEK BORUSU YENİDEN OLUŞTURULDU

Samsun’lu Genez çiftinin yardımına, çocuk Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Ayşe Bahar Edirne koştu. Yaptığı bir dizi işlemle, bebeğin midesini yukarı çekerek, yemek borusu yeni baştan oluşturuldu.

Yemek borusu olmadan dünyaya geldi

Doruk bebek, ameliyatla şifa buldu ve sağlıklı bir şekilde taburcu oldu. Beslenmesinde hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını belirten Anne Şeyda Genez, “Biz çok mutluyuz ameliyatımızı Ayşe hoca gerçekleştirdiği için başarılı bir operasyon gerçekleşti” dedi.

ANNE VE BABA ADAYLARINA TAVSİYE

Doruk bebek erken tanı ve tedaviyle hayata sımsıkı tutunurken baba Muhammet Genez bebek bekleyen ailelere “Bebeklerin öncelikle yeni doğum yoğun bakım servisi olan ve çocuk cerrahisi olan hastanede mutlaka doğum yaptırmaya özen göstersinler. Çünkü bazı hastalıklar anne karnında bilinmiyor doğduğunda fark ediliyor ve doğum yapılan hastanede eğer yeni doğan yoğun bakım yok ise ciddi sıkıntılara neden olabilir” tavsiyelerinde bulundu.

Yemek borusu olmadan dünyaya geldi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...