Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ocak 2022 14:41

Yıllar sonra kar yağdı, davul eşliğinde göbek attılar

Mersin’in Silifke ilçesinde 7 yıl aradan sonra ilk defa kar yağdı. İlçedeki vatandaşlar kar yağışını görünce davul zurna eşliğinde göbek attı.

Yıllar sonra kar yağdı, davul eşliğinde göbek attılar
Mersin,Silifke,Kar yağışı

Mersin’in Silifke ilçesinde yüksek kesimlere doğru etkisini artıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Silifke-Mut, Silifke-Gülnar ve Silifke-Anamur istikametinde yol kısa süreliğine trafiğe kapandı. Seracılar önlemlerini alırken, trafik ekipleri kar lastiği olmayan ve zincir takmayan araçlara geçit vermiyor.

Gülnar-Silifke ve Mut-Silifke karayolu trafiğe kapanırken, birçok köye ulaşım sağlanamıyor. Hava sıcaklığı ise ilçe merkezinde sıfırın altına düştü. Kar yağışı nedeniyle her yer beyaza bürünürken, araçlar yolda güçlükle ilerleyebildi.

“İNŞALLAH BEREKETLİ OLUR”

Tibet Kurt adlı vatandaş, 7 yıl aradan sonra Silifke’ye ilk defa kar yağdığını belirterek, “Beklenen bir şey değildi. İnşallah bereketli olur. İnşallah insanlarımızın geçim sıkıntısını giderir. Çocuklarımız içinde sevinç ve mutluluk olur” dedi. Müge Kurt ise 7 yıl aradan sonra kar yağışını kutladıklarını belirtti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...