Tgrt Haber
15 May 2022 10:12 - Güncelleme : 15 May 2022 10:25

Hikayesi film gibi! 48 yıl ‘baba’ dediği adam, gerçek babasının katili çıktı

Muğla’da 48 yaşındaki bir kadının babası sandığı adam, gerçek babasının katili çıktı. Annesinin evliyken yasak aşk yaşadığı ve hamile kalarak kızını doğurduğu iddia edilen gerçek baba ise Muğla’nın en zenginlerinden çıktı.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: SABAH
Namus cinayetine kurban giden kişinin babası olduğunu öğrenen Berrin N., hukuki yola başvurdu.
muğla,cinayet
Namus cinayetine kurban giden kişinin babası olduğunu öğrenen Berrin N., hukuki yola başvurdu.

Muğla’da evli bir kadının, köy muhtarıyla yasak aşk yaşayarak hamile kaldığı iddia edildi. Yasak aşk sonucu dünyaya gelen Berrin N. babasını, annesinin evli olduğu adam olarak bilirken yasak aşkı öğrenen baba, muhtarı öldürdü. Miras meselesinde ortaya çıkan olayın ardından 48 yıl boyunca gerçek babasının katiline baba diyen Berrin N., konuya ilişkin hukuki süreç başlattı.

BEBEĞİ RESMİ EŞİNİN NÜFUSUNA KAYDETTİRDİ

Muğla'nın Ula ilçesinde bir süre önce vefat eden Fatma A. geçmişte yasak aşk yaşadığı Akyaka'nın en zenginlerinden olan Mustafa Uyanık'tan 49 yıl önce bir kız çocuğu sahibi oldu. Fatma A. bu sırrı saklayarak şu an 49 yaşında olan Berrin N.'yi resmi nikâhlı eşi Mahir A.'nın üzerine kaydettirdi.

Hikayesi film gibi! 48 yıl ‘baba’ dediği adam, gerçek babasının katili çıktı

48 YIL GERÇEK BABASININ KATİLİNE ‘BABA’ DEDİ

Mahir A. eşi ile yasak aşk yaşayan o dönemin Akyaka Mahalle Muhtarı Mustafa Uyanık'ı 1982 yılında eşiyle birlikte ormanlık alanda yakalayınca öldürdü. Mahir A. bir süre cezaevinde kalırken Berrin N. 48 yaşına kadar babası Mahir A.'yı gerçek babası olarak bildi.

“SEN BABAMIN MİRASÇISI DEĞİLSİN”

Berrin N. bir yıl önce ablasıyla tartışırken gerçeği öğrendi. Babasının vefat etmesinin ardından ablasının "Babamın hissesine girme. Sen babamın mirasçısı değilsin" demesi üzerine Berrin N.'nin biyolojik babasının 40 yıl önce Mahir A. tarafından öldürülen Mustafa Uyanık olduğu ortaya çıktı.

MEZARI AÇILIP DNA TESTİ YAPILACAK

Berrin N. şoku atlattıktan sonra babalık davalarını sonuçlandırmakla ünlü avukat Varol Turbay aracılığıyla Muğla Aile Mahkemesi'nde ilk olarak soybağı reddi davası açtı. Yapılan DNA testi sonucu Berrin N.'nin, Mahir A.'nın kızı olmadığı anlaşıldı. Avukat Turbay, Mustafa Uyanık'a babalık davası açtı.

Açılan davada 40 yıl önce yasak aşk cinayetine kurban giden Mustafa Uyanık'ın mezarının açılarak DNA testi yapılması istendi.

Kaynak: SABAH
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...