Tgrt Haber
24 Ağustos 2021 12:55

Yıllardır hamile gibi yaşıyordu! Gerçeği doktora gidince öğrendi

Diyarbakır’da vücudunda hareketlilik olduğunu fark eden hamile olduğu sanılan 27 yaşındaki bir kadının karnından neredeyse 9 aylık bebek boyutuna ulaşan 2 buçuk kilogramlık kist çıkarıldı.

Yıllardır hamile gibi yaşıyordu! Gerçeği doktora gidince öğrendi
doktor,,hamile,,eskişehir,,diyarbakır,,kist,

Diyarbakır’da yaşayan İngilizce öğretmeni Yasemin Yılmaz, küçük yaşlardan beri karnında oluşan şişliğin genetik veya yedikleriyle bağlantılı olduğunu düşünerek yaşıyordu. Korona virüse yakalandıktan sonra farklı hastalık belirtileri göstermeye başlayan Yılmaz, karnındaki şişkinliğin arttığını ve geceleri yatarken uyuma pozisyonuna göre karnında hareketlilik yaşandığını fark etti. Belirtiler üzerine yaşadığı şehirde doktora başvuran Yılmaz’a ilk başta hamile olduğu söylense de gerçek bir süre sonra ortaya çıktı. Karnında 25 santimetrelik kist olduğu anlaşılan Yılmaz, ameliyata alındı. Yılmaz2ın karnından 2 buçuk kilogram ağırlık ve 25 santimetrelik boyuta ulaşan kist çıkarıldı.

 ‘KARNI BÜYÜYOR HAMİLE OLDUĞUNU SANIYOR’

Hastanın karın ağrısı, halsizlik, ateşlenme, çarpıntı gibi şikâyetlerle hastaneye başvurduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İhsan Oruk, “Şikâyetleri artmaya devam ediyor ve artık kendisinin de hamile olduğunu düşünecek şekilde karnı büyüyor. Muayenede özellikle göbek alt kısımlarına hiç dokundurmadığını ve ısı artışı olduğunu gördük. MR görüntülerine baktığımızda karın içini kaplayan 25 santimetrelik bir kistik lezyon gördük” dedi.

Kistin içinden ortalama 2 buçuk litre iltihap boşalttıklarını belirten Dr. Oruk, “İltihabı boşalttıktan sonra kist ancak müdahale edilebilir hale geldi ve çıkarttık. İçerdeki enfeksiyonu kuruttuktan sonra hastamızı taburcu ettik.” şeklinde konuştu.

Yıllardır hamile gibi yaşıyordu! Gerçeği doktora gidince öğrendi

“HAMİLE GİBİ BİR HAYAT YAŞIYORDUM”

Yatarken karnına dokunduğu zaman eline bir kitle geldiğini belirten Yasemin Yılmaz, “Geçen ocak ayında Covid-19’a yakalandım. Hastalığı çok ağır geçirdim, yaklaşık 1 ay yataktan çıkamadım. Bu süreçte birkaç kez kanamam oldu. Ben bunları Covid-19’a bağlıyordum. Okula döndüğümde hep bir koşturma içerisindeydim ama ben karnımdaki kitleyle bunu yaşıyormuşum ve bilmiyordum” dedi.

Çocukluğundan beri göbeği olduğunu ancak bunu genetik yapıya ve yediklerine bağladığını söyleyen Yılmaz, “Diyarbakır’a döndüğümde normalde şişkin olan karnım daha fazla şişti. Sanki 9 aylık bebek varmış gibi bir hale geldi. Yatarken karnıma dokunduğumda elime bir kitle geliyordu. Hamile gibi bir hayat yaşıyordum; geceleri 20 kez idrara çıkıyordum. Geceleri hareket ediyordu” diye konuştu.

Yıllardır hamile gibi yaşıyordu! Gerçeği doktora gidince öğrendi

9 AYLIK BEBEK BOYUTUNA ULAŞTI

Karnındaki kitlenin 9 aylık bir bebeğin boyutuna ulaştığının altını çizen ve doktorun da karnındaki kitleyi görünce çok şaşırdığını belirten Yılmaz, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: Artık 9 aylık bebek boyuna ulaşmış. Boyutunun dışında enfeksiyon yayıyormuş. Ameliyata girdim. Zor bir ameliyat geçirmişim çıktığımda karnımı dümdüz gördüm. Çok daha sağlıklıydım. Biraz daha gecikseymişim, hocadan duyduğuma göre organlarımı yavaş yavaş sarmış ve kalbe doğru ilerliyormuş.

Yıllardır hamile gibi yaşıyordu! Gerçeği doktora gidince öğrendi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...