Tgrt Haber
10 Ocak 2022 13:52

Yine İETT, yine kaza! Çekmeköy'de otobüs durağa daldı

Çekmeköy’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği İETT otobüsü durağa daldı. Son zamanlarda İETT otobüslerinin artan kazaları nedeniyle vatandaşlar tedirgin oluyor. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş) Sendikası İstanbul İETT 3 No'lu Şube Başkanı Mustafa İluk, otobüs kazalarına ilişkin yaptığı açıklamada, otobüslerin bakımlarının düzenli yapılmaması ve hava şartlarından kaynaklandığını söyledi. Öte yandan Mustafa İluk, eleman eksikliğinden kaynaklı otobüs şoförlerinin fazla mesai yaptıklarına da dikkat çekti.

Yine İETT, yine kaza! Çekmeköy'de otobüs durağa daldı
İETT,çekmeköy,Kaza,durak

Çekmeköy’de sabah saatlerinde meydana gelen kazada, Sarıgazi-Kadıköy seferini yapan İETT otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu durağa daldı. Otobüs, bir iş yerinin demir korkuluklarına çarparak durabildi.

Yine İETT, yine kaza! Çekmeköy'de otobüs durağa daldı

DURAKTA KİMSENİN OLMAMASI FACİAYI ÖNLEDİ

Kaza sırasında durakta kimsenin olmaması faciayı önlerken, kazada herhangi bir yaralanma ya da can kaybı olmadığı belirtildi.

İETT otobüsünün durağa daldığı anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

DÜZENSİZ BAKIMLAR, HAVA ŞARTLARI...

Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş) Sendikası İstanbul İETT 3 No'lu Şube Başkanı Mustafa İluk, yaptığı açıklamada, otobüs kazalarının, otobüslerin bakımlarının düzenli yapılmaması ve hava şartlarından kaynaklandığını söyledi.
Otobüslerin bakımlarının geçmiş dönemdeki kadar verimli olmadığını öne süren İluk, "İETT'nin, bakımları, kendisinin yaptığı dönemde daha verimli, daha düzenliydi. Şimdi otobüslerin bakımları özel firmalara veriliyor. Firmalar para kazanma amaçlı olduğu için bakımlar düzenli yapılmıyor. Otobüslerin arızalanması, yanması söz konusu oluyor. İşin özü bu." diye konuştu.

Personel yetersizliği nedeniyle şoförlerin de yoğun mesai harcadığını anlatan İluk, "Yeni şoför alınması gerekiyor. Şoförlerin çalışma ve dinlenme saatleri ayarlanmalıdır. Böyle olursa şoför arkadaşlar, daha dinlenmiş, daha verimli çalışabilir." dedi.

"ÇOK CÜZİ RAKAMLARA ÇALIŞTIĞI İÇİN ŞOFÖRLERİN BİRÇOĞU İŞİ BIRAKTI"

İBB Meclis Üyesi, Ulaşım ve Trafik Komisyon Başkanı Abdullah Özdemir de kazalarının sebeplerinin üç başlık altında toplanabileceğini ifade ederek, bunları, personelin çok yoğun çalışması, otobüslerin bakım ve onarım işlerinin düzenli yapılmaması ve otobüslerin yenilenmemesi şeklinde sıraladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...