Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Aralık 2021 12:39

Yine sağlık emekçisi yine şiddet! Hedefte bu kez eczacı var

Adana'da eczaneye gelen bir kişi, istediği ilacı reçetesiz alamayacağını öğrenince eczacıya saldırdı. Tartışmanın ardından dışarı çıkan ve bıçakla geri dönen şüpheli, eczacı ve kalfasını ölümle tehdit ederken o anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Yine sağlık emekçisi yine şiddet! Hedefte bu kez eczacı var
eczane,,bıçaklı saldırı,,şiddet,,sağlık çalışanı,,adana,

Adana'da bir eczaneye girerek ilaç almak isteyen vatandaş, ilacın reçetesiz verilemeyeceğini öğrenince eczacıya saldırdı. Dışarı çıktıktan sorna yanında taşıdığı bıçakla eczaneye dönüp eczacıyı ve kalfasını ölümle tehdit eden saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldı.

KALFA İLE BAŞLADI, ECZACI ARAYA GİRDİ

Seyhan ilçesine bağlı Ali Dede Mahallesinde meydana gelen olayda, Saydam Caddesinde yer alan bir eczaneye giren Cumali Öncü, ilaç almak istedi. Kalfa Mahmut Özkarlıoğlu ise reçete ve buna ait raporun yasada belirtilen şartları taşımadığı gerekçesiyle ilaçları veremeyeceğini söyledi. Söz konusu şahısla kalfa arasındaki tartışmaya eczacı Ertuğrul Atalay da dahil olunca olay büyüdü.

Yine sağlık emekçisi yine şiddet! Hedefte bu kez eczacı var
Saldırgan olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi.

DIŞARI ÇIKIP BIÇAKLA DÖNDÜ

Eczacı ve kalfasıyla tartışan zanlı, yaşanan arbedenin ardından önce dışarı çıktı, sonra da yanında taşıdığı bıçağı çıkartıp, eczacı ve kalfasını ölümle tehdit etti. Çevredeki diğer esnaf da saldırgana müdahale etti. O anlar, iş yerinin güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Şahıs, daha sonra olay yerinden kaçıp izini kaybettirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen polis, kaçan saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

"SAĞLIKTA ŞİDDETİN SON BULMASINI İSTİYORUZ"

Adana Eczacı Odası (ADEO), yaptığı yazılı açıklama ile yaşananları kınadı. Yönetim Kurulu adına bıçaklı saldırıya ilişkin açıklama yapan ADEO Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, "Eczacılar, eczanelerimizde halk sağlığı adına hizmet veren kurumlarız. Hastaların sağlığına kavuşması için çalışanlarımızla birlikte işlerimizi titizlikle yapıyoruz. Zaman zaman haksız talepte bulunan vatandaşlar istedikleri olmayınca sözlü ve fiziksel saldırılarda bulunuyor. Eczacı Odası olarak saldırıyı kınıyor, failin yakalanarak cezalandırılmasını ve sağlıkta şiddetin bir an önce son bulmasını istiyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...