Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Haziran 2021 10:28

YKS adaylarına başarı tüyoları

Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) iki haftadan az bir zaman kaldı. Uzmanlardan 26 -27 Haziran’da yapılacak olan sınav için YKS adaylarına ‘çalışma sürenizi 2 saatten aşağı çekmeyin, günlük çözülen soru sayınız 400'ün altına inmesin’ önerileri geldi.

YKS adaylarına başarı tüyoları
YKS,üniversite sınavı,ösym,sınav,eğitim,TYT,AYT

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS'ye 2 milyon 607 Bin 903 adayın başvurduğunu söyledi. 

Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) iki haftadan az bir zaman kaldı. Uzmanlardan 26 -27 Haziran’da yapılacak olan sınav için YKS adaylarına ‘çalışma sürenizi 2 saatten aşağı çekmeyin, günlük çözülen soru sayınız 400'ün altına inmesin’ önerileri geldi.  

Hedefler belirlendi, sabahlara kadar ders çalışıldı, denemeler çözüldü. İyi, bazen de kötü sonuçlar geldi, motivasyon düştü. Bütün bu yaşananlara rağmen sınava 13 gün kaldı. Bu kritik döneme ilişkin Özgür Akoğlan, “Sınav maratonunda depar atacağımız an geldi” dedi.

Son düzlüğe girildiğini belirten Rehber Öğretmen Özgür Akoğlan, bu süreçte yapılması gerekenleri anlattı.

Sınavın 2 saat 15 dakika süreceğini hatırlatan Akoğlan, “Ders çalışma sürelerinizi 2 saatten aşağı çekmeyin. Unutmayın sınavda 2 saat 15 dakika oturacaksınız, fiziksel olarak alışmanız lazım” uyarısında bulundu.

Adayların seri denemelere başlamaları gerektiğini belirten Akoğlan, bir gün TYT bir gün AYT çözmelerini önerdi. Günlük çözülen soru sayısı 400’ün altına düşmemesi gerektiğini vurgulayan Akoğlan soru çözümlerinin eksik olunan konulardan yapılmasını söyledi.

Adayların denemelerde başarısız oldukları konulardan çıkacak sorularla uğraşmalarını söyleyen Akoğlan, “Nicelikle değil nitelikle ilgilenin. Fark derslerinden bol soru çözün. Eşit ağırlık öğrencileri fizik, kimya, biyoloji; sayısal öğrencileri tarih, coğrafya, felsefe, din kültürü soruları çözmeli” dedi.

ÇIKAN SORULARI ÇÖZÜN ÖNERİSİ

Adaylara ALES sorularına, IB Programı sorularına göz atmalarını söyleyen Akoğlan, “Son 4 yılın TYT ve AYT sorularını çözün. Her gün en az 40 paragraf tipi soru çözün. Okuma hızını artırmak için 30 dakika kitap okuyun. Unutmayın hızlı okuma dikkat eksikliğini azaltır” dedi. “Sınava kalan süreyi düşünmeyi bırakıp sonuca odaklanın” diyen Akoğlan, “Deneme sınavı sonuçları sizde kaygı oluşturuyorsa puan hesaplama yapmayın. Sadece yanlış yaptığınız soru tiplerine bakın” dedi.

OLUMSUZ HABERLERDEN KAÇININ

Adayların aile içi sorunları, arkadaş ilişkilerini, sosyal medyayı telefonu askıya alması ve olumsuz haberlerden kaçınması gerektiğini belirten Akoğlan, son olarak sakatlık ihtimali olan spor ve hareketlerden uzak durulması gerektiğini söyledi. Akoğlan ayrıca adaylara her gün düzenli olarak dışarıda yürüyüş yapmalarını önerdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...