Tgrt Haber
23 Ağustos 2021 15:41

Üzerine zift dökülen kaplumbağayı hayvanseverler kurtardı

Edirne'de yol kenarında bulunan ve üzeri ziftle kaplumbağa, hayvansever ve duyarlı vatandaşların desteğiyle hayata tutundu. Ziftin temizlenmesinin ardından kaplumbağa, yeniden doğaya bırakıldı.

Üzerine zift dökülen kaplumbağayı hayvanseverler kurtardı
kaplumbağa,,zift,,edirne,,keşan,

Edirne Keşan'da bir vatandaşın yol kenarında bulduğu üzeri ziftli kaplumbağa, Keşan İtfaiye Müdürlüğü ve Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edildi. Yetkililerin müdahale ettiği kaplumbağa, üzerindeki ziftin temizlenmesinin ardından yeniden doğal ortamına bırakıldı.

Keşan'da bir vatandaş, yol kenarında bulduğu zift kaplı kaplumbağayı, yardım etmeleri için bölge yakınlarında bulunan Keşan İtfaiye Müdürlüğüne götürdü. Burada üzerine su dökülerek temizlenen talihsiz kaplumbağa, daha sonra görevliler tarafından Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Gala Gölü Milli Parkı Şefliğine getirildi. Şeflik personeli tarafından üzerindeki zift katmanından tamamen arındırılarak temizlenen kaplumbağa tedavisinin ardından tekrar doğaya bırakıldı.

Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünden yapılan paylaşımla temizlenme ve doğaya salınma görüntüleri paylaşılan kaplumbağanın sağlık durumu iyi olduğu öğrenilirken, yetkililer kaplumbağanın yürüyerek doğal ortamında yaşamında devam etmesine vesile olan duyarlı davranıp hayat kurtaran hayvanseverlere teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...