Tgrt Haber
15 Ağustos 2021 17:09

YHT'de yeni dönem yarın başlıyor: Sefer sayısı artırıldı

Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir-Ankara-Konya, Konya-İstanbul hatlarında yoğun ilgi gören Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri, vatandaşların yoğun talebi üzerine günde 36'dan 40'a çıkarılacak.

YHT'de yeni dönem yarın başlıyor: Sefer sayısı artırıldı
yht,,tren,,sefer,,hızlı tren,

Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir-Ankara-Konya, Konya-İstanbul hatlarıyla sefer veren Yüksek Hızlı Tren'e ilgi her geçen gün biraz daha artıyor. Pandeminin belli bir döneminde hizmet dışı kalan YHT, kademeli normalleşmenin dördüncü aşamasına geçilmesiyle birlikte yeniden hizmete açılırken vatandaşların talepleri üzerine günde 36 olan sefer sayısının da 40'a çıkarılmasına karar verildi. 

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından, yolcu taleplerini göz önünde bulundurarak Konya-İstanbul, Ankara- İstanbul hatlarındaki YHT sefer sayısını karşılıklı olarak artırıldı. Buna göre sefere konulan YHT’ler; Ankara’dan saat 11.10, İstanbul/ Söğütlüçeşme’den 17.25’de, Konya’dan 10.00’da, İstanbul / Söğütlüçeşme’den 16.50’de hareket edecek.

GÜNLÜK SEFER SAYILARI

Bu yeni düzenlemeye göre YHT’ler günde; Ankara-İstanbul hattında 16, Ankara-Konya hattında 10, Konya-Eskişehir hattında 8, Ankara-Eskişehir hattında 6 olmak üzere 40 sefer gerçekleştirecek.

YHT'de yeni dönem yarın başlıyor: Sefer sayısı artırıldı

16 AĞUSTOS'TAN İTİBAREN BAŞLAYACAK

16 Ağustos’tan itibaren günde 40 sefer gerçekleştirecek olan yüksek hızlı trenler, Ankara -İstanbul hattında ilk seferlerini “Ekspres YHT” olarak hizmet vermeye devam ederken ayrıca, Ankara-Konya-Karaman, İstanbul - Konya- Karaman, Ankara - Eskişehir - Bursa, Konya-Eskişehir-Bursa, Ankara-Antalya-Alanya, İstanbul-Antalya-Alanya hatlarında YHT artı otobüs bağlantısıyla kombine taşımacılıkla hizmet veriyor.

Bugüne kadar 58 milyon yolcuya hizmet veren yüksek hızlı trenler, yolcuların İstanbul’da Marmaray, Ankara’da Başkentray’a kolaylıkla geçiş yapmaları nedeniyle şehir içine de kolaylıkla ulaşmalarını sağlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...