Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Temmuz 2022 11:54 - Güncelleme : 06 Temmuz 2022 12:29

Yunan ve Bulgar turistler gitti onlar geldi! Edirne'ye akın ettiler: Her sene bu anın gelmesini bekliyoruz

Son dönemde Bulgar ve Yunan turistlerin akın ettiği Edirne'de, yaz tatili ve Kurban Bayramı'nı memleketlerinde geçirmeye gelen gurbetçi yoğunluğu yaşanıyor. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan sonra ilk durak olan Edirne'de alışveriş yapıp yemek yiyen gurbetçiler, her yıl bu anın gelmesini beklediklerini ve Türkiye'nin tadını çıkaracaklarını ifade etti.

Yunan ve Bulgar turistler gitti onlar geldi! Edirne'ye akın ettiler: Her sene bu anın gelmesini bekliyoruz
edirne,gurbetçi,alışveriş,tatil,Kurban Bayramı

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte yurt dışından birçok gurbetçi, tatili memleketlerinde geçirmek için yolu koyuldu. Gurbetçilerin Kapıkule Sınır Kapısı'ndan sonraki ilk durak olan Edirne'ye akın eden gurbetçiler burada adeta bereket yaşattı.

Alışveriş için özellikle hafta sonları binlerce Bulgar ve Yunan turist yoğunluğunun yaşandığı Edirne’de son günlerde gurbetçi akını yaşandı. Yaşanan hareketlilikten dolayı yüzü gülen ve işleri hareketlenen kent esnafı, Kurban Bayramı alışverişleri ile de yoğunluk yaşanmasını beklediklerini ifade etti.

Türkiye’ye giriş yapan gurbetçi vatandaşlar, yaklaşan bayram öncesi hediyelik eşyalar alarak memleket yoluna koyuluyor. Edirne'nin tarihi çarşılarının da içinde bulunduğu alışveriş yerlerindeki esnaf, piyasalarda hareketlenmenin söz konusu olduğunu söyledi.

'HER SENE BU ANIN GELMESİNİ BEKLİYORUZ'

Almanya’dan memleketi Kütahya’ya gidecek olan gurbetçi vatandaş Yasemin Kutlu, yorucu bir yolcuyluk olsa da her şeye değdiğini ifde etti. Türkiye’ye girer girmez yeniden doğmuş gibi ve enerji dolu olduklarını söyleyen Kutlu, "Dünyanın neresi olursa olsun Türkiye gibisi yok. Öncelikle aile ziyaretimizi gerçekleştireceğiz daha sonra güzelim ülkemizin tadını çıkaracağız. Ayağımız sonunda Türkiye topraklarına bastı. Çok mutluyuz, her sene bu anın gelmesini bekliyoruz. Türkiye bayrağını görünce dünyalar bizim oluyor. Bir an önce ailemizin yanına gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yunan ve Bulgar turistler gitti onlar geldi! Edirne'ye akın ettiler: Her sene bu anın gelmesini bekliyoruz

'ALIŞVERİŞ YAPIP İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAYACAĞIZ'

Holanda'dan memleketine doğru yola çıkan Çağdaş Yılmaz, "Türkiye’ye girişte ilk işimiz Edirne’yi gezip görmek oldu. Alışveriş yapıp ihtiyaçlarımızı karşılayacağız. Osmanlı’ya başkentlik yapmış olan Edirne’mizde bulunmak mutluluk veriyor. Tarihi yerleri, camileri geziyoruz, mutluyuz" ifadelerini kullandı.

'HEM İSTEDİĞİM MARKAYI ALIYORUM HEM FİYATTA ZORLANMIYORUM'

Almanya’dan gelen Bilgin Mert Edirneyi ziyarete geldiğini, tarihi yerler ve camilerinin gezmeye değer olduğunu belirterek "İnsanın karnının doyduğu yer değil, doğduğu yer daha mutluluk verici. Edirne de benim için öyle bir şehir. Edirne’de alışveriş yaptığımda hem istediğim markayı temin edebiliyorum hem de fiyat konusunda zorlanmıyorum. Kapalı Çarşı turistler için önemli bir yere sahip. Ben de her geldiğimde muhakkak gezerim oraları ve tavsiye ederim" diye konuştu.

Yunan ve Bulgar turistler gitti onlar geldi! Edirne'ye akın ettiler: Her sene bu anın gelmesini bekliyoruz

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ufuk Okutucu 7 Temmuz 2022 08:53

Edirne ve sınır kentlerinde gıda alış verişi yasaklanmalı. Yoksa yumurta 60Tl ye çıkar

Sonraki Haber Yükleniyor...