Tgrt Haber
08 Ekim 2021 15:35

Yurt dışı hayalleri sazlıkların arasında son buldu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yurtdışına kaçmak isteyen 28 yabancı uyruklu düzensiz göçmen saklandıkları sazlıkların arasında yakalandı. Aralarında organizatörün de bulunduğu 29 yabancı uyruklu göçmen, geri gönderilmek üzere görevlilere teslim edildi. Gözaltına alınan organizatör göçmenleri Manavgat'a getirmek için toplam bin 500 TL aldığını söyledi.

Yurt dışı hayalleri sazlıkların arasında son buldu
antalya,manavgat,göçmen,mülteci,afganistan,suriye

Antalya İl Jandarma Komutanlığı GKİT Mücadele Şube Müdürlüğü, Çenger Jandarma Karakol Komutanlığı, JASAT Tim Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince ortaklaşa operasyon düzenlendi.

SAZLIKLARIN ARASINDA YAKALANDILAR

Çenger Mahallesi deniz kıyısında sazlıklar arasında saklanırken yakalanan 28 yabancı uyruklu düzensiz göçmen ve organizatörlük yaptığı tespit edilen yabancı uyruklu A.E.H. isimli şüpheli Manavgat Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Yurt dışı hayalleri sazlıkların arasında son buldu

Yakalanan şahıslar ayrıca PCR testine tabi tutuldu. Yakalanan düzensiz göçmenlerin işlemlerin tamamlanmasının ardından Antalya İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi Müdürlüğüne teslim edileceği bildirildi.

ORGANİZATÖRLE BİN 500'TL YE ANLAŞMIŞLAR

Öte yandan, adliyeye sevk edilen organizatör A. E. H. isimli şüphelinin karakolda verdiği ilk ifadede, kendisinin Antalya'da ikamet ettiğini ve göçmenlerin Çenger Mahallesi'ne gitmek istediklerini ve karşılığında da bin 500 TL aldığını söylediği öğrenildi.

Yurt dışı hayalleri sazlıkların arasında son buldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...