Tgrt Haber
09 Mart 2022 16:27 - Güncelleme : 09 Mart 2022 17:41

İstanbul’da kar alarmı! Okullar tatil ilan edildi: İşte il il son durum

İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar sonrasında Valilik alınan kararlarını duyurdu. İstanbul’da tüm özel, resmi ve öğretim kurumları 14 Mart tarihine kadar tatil ilan edildi. Yurdu etkisi altına alması beklenen kar yağışı öncesi valilikler alınan kararları peş peşe duyurdu. İşte tatil ilan edilen iller ve alınan kararlar…

Yurdu etkisi altına alması beklenen kar yağışı nedeniyle Valilikler aldıkları kararı peş peşe duyurdu.
Yurdu etkisi altına alması beklenen kar yağışı nedeniyle Valilikler aldıkları kararı peş peşe duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Türkiye, Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgası altına girecek. Ocak ve şubat aylarında yaşanan şiddetli kar yağışı mart ayının ilk haftasında da etkili olacak. İstanbul’da bazı yerlerde kar yağışı başlarken Valilik alınan kararları duyurdu.

İSTANBUL’DA EĞİTİME 4 GÜN ARA

İstanbul'da tüm özel ve resmi eğitim ve öğretim kurumları, 14 Mart tarihine kadar tatil edildi. Bunun yanı sıra güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personelin 10 Mart 2022 Perşembe günü idari izinli sayılmalarına karar verildi.

VALİLİK KARARINI DUYURDU

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden bugün saat 10.30’da alınan verilere göre 10 Mart 2022 Perşembe günü (Yarın) İstanbul için TURUNCU alarm verilmiştir. Öngörülen raporlar ve beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle;

  • 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren; İlimiz dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları,
  • Kur’an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıfları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında eğitim faaliyetlerine 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilmesine,
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinde 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar faaliyetlere ara verilmesine,
  • İstanbul’da bulunan Üniversite Rektörlerimizle yapılan istişareler doğrultusunda ilimizde yükseköğrenime 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilmesine,
  • Kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personelin 10 Mart 2022 Perşembe günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir.
  • Saygıdeğer hemşehrilerimizin karla mücadele konusunda alınan önlemlere verdikleri destek ve gösterdikleri anlayış için teşekkür ediyoruz.

İBB'DEN KAR UYARISI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'u etkisi altına alacağı tahmin edilen kar yağışına karşı alınan önlemleri sosyal medya hesabından açıkladı. İmamoğlu İBB'nin sorumlu olduğu 4 bin 23 km'lik yol ağında 2 bin iş makinesi ve 9 bin 500 personelle görev yapacaklarını duyurdu. Kar küreme ve tuzlama ekiplerinin 465 müdahale noktasında olumsuzluklara karşı hazır olduğunu belirten İmamoğlu  220 bin ton tuz ve 64 tank (1.290 ton) solüsyonun, yolları açmak için hazır tutulduğunu ifade etti.

İstanbul’da kar alarmı! Okullar tatil ilan edildi: İşte il il son durum

METROBÜS 24 SAAT ÇALIŞACAK

Toplu taşımada alınan önlemleri anlatan İmamoğlu “Toplu ulaşımın aksamaması için her türlü tedbir alındı. Metrobüs kar yağışı boyunca 24 saat, metrolar da gece 02.00'ye kadar çalışacak. İETT normal seferlerini aksatmadan sürdürecek. Toplam 5300 araçla günlük 54 bin sefer yapılması planlandı. Yoğun hatlara ek sefer konulacak” dedi.

MOBİL BÜFELER SU VE ÇORBA İKRAM EDECEK

Mobil büfeler ile hastanelerin acil servisleri, iskeleler ve yollarda trafikte bekleyen sürücülere sıcak içecek, çorba ve su servisi yapılacağını belirtti. Halk Ekmek'in 24 saat tam kapasiteyle çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

EVSİZLER İÇİN ÖNLEM

İmamoğlu “Evsiz vatandaşlar tesislerimizde misafir edilecek; sağlık, barınma, beslenme ve bakım desteği verilecek. Sokak hayvanlarının beslenmeleri için özel ekipler mama dağıtımı yapacak. ALO 153 Çözüm Merkezi’miz 600 görevli ile 24 saat hizmet verecek” dedi.

TRAFİĞE ÇIKMAYIN UYARISI

Vatandaşları zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmaması konusunda uyaran İmamoğlu “Uyarı ve yasaklara riayet etmesi, zaruri olarak çıkılması durumunda ise araçlarda kar lastiği kullanılması zorunludur” dedi.

İSTANBUL’DA ÜNİVERSİTELERE KAR TATİLİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle üniversitelerin 14 Mart Pazartesi gününe kadar tatil olduğunu açıkladı.

KOCAELİ’DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Kocaeli'de, kentte etkili olması beklenen kar yağışıyla ilgili yarından itibaren tüm eğitim ve öğretim kurumlarının pazartesi gününe kadar faaliyetlerine ara verdiği bildirildi.

KARS’TA 3 İLÇEDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Kars'ın Sarıkamış, Selim ve Digor ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar öğleden sonra tatil edildi.

BAYBURT’TA KAR TATİLİ

Bayburt’ta etkili olan kar yağışı dolayısıyla bugün öğleden sonra ve yarın tam gün okullar tatil edildi.

SAKARYA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Sakarya Valiliği, kentte etkili olması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle yarından itibaren tüm eğitim ve öğretim kurumlarının faaliyetlerine 14 Mart'a kadar ara verildiğini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...