10 dakikada İzmir bombanız hazır! İzmir bombası nasıl yapılır? MasterChef İzmir bomba tarifi elinizde…
İzmir bombası hem yapılışı hem de lezzeti ile dillere pelesenk olmuş bir tatlıdır. Canı çikolatalı bir tatlı çeken ve fazla zamanda harcamak istemeyen kişiler, bu tarifi şip şak hazırlayabilir. Hazırlanışı 10 dakika alan bu tatlıyı ister sıcak isterseniz de soğuk tüketin bu kısmı tamamen sizin damak zevkinize bağlı. Geçtiğimiz akşam sevilen yemek yarışması MasterChef All Star’da da yarışmacılar bu lezzetli tatlıyı yapıp jürinin önüne çıkardılar. Eğer MasterChef izledikten sonra canınız İzmir bombası çektiyse, işte size MasterChef İzmir bomba tarifi!

İzmir bombası yapılışı ve pişmesi ile 15 dakika gibi bir sürede tabağınızda olacak pratik tatlılardan biridir. Bu tatlıyı özellikle çikolata tutkunları çok fazla sevmektedir. Dışardan satın alınan bu tatlıyı isterseniz evinizde de kolay bir şekilde tüketebilirsiniz. İşte evde İzmir bombası tarifi yapacaklara, MasterChef İzmir bomba tarifi…
İZMİR BOMBA MALZEMELERİ NELERDİR?
- 1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
- Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- Yarım bardak su,
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağından biraz fazla un
- Kahvaltılık sürülebilir çikolata
İZMİR BOMBASI NASIL YAPILIR?
İzmir bombası için karıştırma kabına su, sıvı yağ, şeker ve tuzu alarak karıştıralım. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur için güzelce yoğurun.
Hamurun üzerini kapatın ve 15-20 dakika dinlendirin. Bu sürenin bitiminde hamuru bölerek bezeler oluşturun. Bu malzemeler ile 20 adet kadar küçük beze oluşturulabiliyor. Oluşturulan bezeleri oklava ya da merdane yardımı ile çay tabağı boyutu kadar çok da ince olmayacak şekilde açın. İçine 1 yemek kaşığı kadar kahvaltılık sürülebilir çikolata ekleyelim. Çok dağılmaması ve çikolatanın biraz sertleşmesi için buzdolabında birkaç saat bekletin.
Son olarak hamuru kenarlarından toparlayın ve yukarıda birleştirelim, yuvarlak bir form verin ve fazla kalan hamuru makas ile kesin. Fazla kalan hamurları son bölümde birleştirerek beze yapın ve onlara da aynı şekli verin. Hazırlanılan İzmir bombalarını fırın kabına sıraladıktan sonra önceden ısıtılan 220 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin. Üzerinde küçük kabarcıklar oluşmaya başlayacaktır. Çok fazla rengi kahverengiye dönmeden fırından alın. İzmir’in bu biricik tarifini denemeyen kalmasın.