Tgrt Haber
05 Eylül 2023 12:30 - Güncelleme : 05 Eylül 2023 12:30

Ağızlardaki şölen! Sac tava nasıl yapılır? MasterChef sac tava tarifi!

Sac tava, et yemeği sevenlerin vazgeçilmez tariflerinden biridir. Hem etin hem de sebzenin uyumunu sac tavada görebilirsiniz. Sac tavaya, sac kavurma diyen yöreler de vardır. Sevilen yarışma MasterChef’te de dün akşam bu yemek yapıldı. Peki “Ağızda dağılan bir sac tava nasıl yapılır?” İşte MasterChef sac tava tarifi!

Editör: Derya Sarıtepeci / Kaynak: Lezzet.com
Ağızlardaki şölen! Sac tava nasıl yapılır? MasterChef sac tava tarifi!
Sac Tava, Et Yemeği, Masterchef

Sac tava adını pişirildiği derin olan sac tavadan almaktadır. Sac tava Diyarbakır ilimizin bilinen bir lezzetidir. Et yemeği yapmak isteyen ancak ne yapacağına karar veremeyenler sac tavayı deneyebilirler. Yapılışı ile pratik olan bu yemeği sık sık yapmak isteyeceksiniz. Peki “Sac tava malzemeleri nelerdir? Sac tava nasıl yapılır?” İşte sac tavaya dair merak edilen detaylar…

SAC TAVA MALZEMELERİ NELERDİR?

  • 400 gram kuşbaşı dana eti
  • 4 adet domates
  • 50 gram isteğe göre kuyruk yağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet sivri biber ya da renkli biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 5 çay kaşığı tuz

Ağızlardaki şölen! Sac tava nasıl yapılır? MasterChef sac tava tarifi!

SAC TAVA NASIL YAPILIR?

Sac tavaya öncelikle domatesin kabuklarını soymakla başlayın. Soyduğunuz domatesleri küp küp doğrayın. Daha sonra sivri biber ve soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsağı da ince ince kıyın. Sac tavayı ocakta ısıtın. İçerisine sıvı yağ ve doğranmış soğanları ekleyerek kavurun. Ardından biberleri de ekleyerek kavurma işlemine devam edin.

Ardından da 2 dakika sonra kuşbaşı eti ve kuyruk yağını ekleyin. Et suyunu salıp çekinceye kadar pişiriniz. Etler suyunu çektikten sonra üzerine sarımsak ve baharatları ekleyerek 3 dakika kavurun. Daha sonra küp küp şekilde doğranmış domatesleri de ekleyin ve 5 dakika daha pişiriniz. 5 dakikadan sonra da ocağı kısık ateşe alın ve 10 dakika daha pişirin. Hazırladığınız sac tavayı, sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Kaynak: Lezzet.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...