2022-02-09 17:32:57 | Son Güncelleme : 2022-02-09 17:37:14

Ayva Reçeli nasıl yapılır? Evde ayva reçeli tarifi, malzemeleri ve püf noktaları!

Kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan ayva, sağladığı faydalar ve lezzetiyle çok sayıda tarifte kullanılıyor. Ayva reçeli de bu lezzetlerin başında geliyor. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte en sık sorulan sorulardan biri olan “Ayva reçeli nasıl yapılır?” sorusu, yeniden gündemde yerini aldı. İnternet üzerinden araştırma yapan vatandaşlar, ayva reçeli tarifi, malzemeleri ve püf noktalarına dair doğru bilgiye ulaşmak istiyor.

Lezzetli ayva reçeli yapmanın püf noktaları
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş
Lezzetli ayva reçeli yapmanın püf noktaları

Ayva reçeli, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olup, kış aylarının da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Özellikle ev hanımlarının sıklıkla aratmakta olduğu ayva reçeli tarifi, son günlerin en sık araştırılan konularından biri haline geldi. Ev hanımlarının internet üzerinden yapmış oldukları araştırmalarda ayva reçeli tarifi ve püf noktaları en sık sorulan sorular arasında yer alıyor. Peki ayva reçeli nasıl yapılır? İşte evde ayva reçeli tarifi, malzemeleri ve püf noktaları!

AYVA REÇELİ TARİFİ

Ayva reçeli tarifi için gerekli malzemeler aşağıdaki gibidir:

  • 3 adet orta boy sulu ayva
  • 1,5 su bardağı su,
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 4 adet ayva çekirdeği,
  • 3 adet karanfil,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

 

AYVA REÇELİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle ayvaların kabukları soyulur ve ortadan ikiye kesilir. Kullanmak üzere çekirdekleri çıkarılır. Bol suda yıkanmış olan ayvalar iri küpler halinde kesilir. Küp halinde kesilen ayvalar bir tencereye alınır. Üzerine toz şekeri, ayvaların üzeri eşit olarak kapatılacak şekilde yayılır ve ayvaların suyunu salması için 1 saat bekletilir. Ayvalar yeteri kadar bekledikten sonra üzerine ayvaları geçmeyecek kadar yaklaşık 1,5 su bardağı su ilave edilir. Orta ateşe alınır. Daha sonra ayva çekirdekleri eklenir. Ayvalar yumuşayıp şerbeti renk alana kadar orta ateşte yaklaşık 90 dakika pişirilir. Ocaktan almadan önce karanfiller atılarak bir süre de bu şekilde kaynatılır. Ardından limon suyu eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır. Ayva reçeli hazır. Afiyet olsun…

AYVA REÇELİ PÜF NOKTALARI

Ayva reçelinin kıvamında ve çok daha lezzetli olması için ayvalar tozşekerde mutlaka dinlendirilmelidir. Reçelin kısık ateşte yavaş yavaş pişmesi kıvamının tutması için oldukça önemlidir. Ayrıca reçel kavanozlara alınırken ayva çekirdeklerinin tencereden çıkarılması gerekmektedir. Sabah kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak ayva reçelini kızarmış ekmeklerinize sürerek tüketebilirsiniz.

Etiketler