Bol vitaminli beşamel soslu ıspanaklı fırın makarna nasıl yapılır? Makarna aşıkları için beşamel soslu ıspanaklı fırın makarna tarifi!
Editör: Derya Sarıtepeci / Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
Makarna sevenler bilir makarnanın her çeşidini yapmak mümkündür. Makarna özellikle fırına girdiğinde aldığı kıtırlığı bilmeyen yoktur. Hem vitaminli hem de soslu bir fırın makarna tarifi isteyenlere güzel haber. Bu beşamel soslu ıspanaklı fırın makarna tarifi tam size göre. Peki Beşamel soslu ıspanaklı fırın makarna nasıl yapılır? İşte detaylar!

Beşamel soslu ıspanaklı fırın makarna, çat kapı gelen misafirleriniz olduğunuzda ya da evinizde bir makarna gecesi yapmak istediğinizde aklınıza ilk tarif olabilir. Yapılışı ve az malzemeleri oluşu ile bu tarifi baş köşeye koymak isteyeceksiniz. İşte Beşamel soslu ıspanaklı fırın makarna tarifi…
BEŞAMEL SOSLU ISPANAKLI FIRIN MAKARNA MALZEMELERİ NELERDİR?
- 1 paket fırın makarna spagetti
- Yarım paket dondurulmuş ıspanak. İsteyen superfresh kullanabilir, isteyen ise normal yarım kilo ıspanak kullanabilir.
- 2 ya da 3 kaşık sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- Karabiber,
- Tuz
Beşamel sos için ise gerekli olan malzemeler;
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 bardak süt
- Tuz
- Üzeri için ise bol kaşar peyniri rendesini tercih edebilirsiniz.
BEŞAMEL SOSLU ISPANAKLI FIRIN MAKARNA NASIL YAPILIR?
Beşamel soslu ıspanaklı fırın makarna için öncelikle makarnayı haşlayıp süzerek işe başlıyoruz. Makarnalar haşlanırken bir yandan da soğanları küp doğrayın ve biraz sıvı yağda kavurun. Üzerine ise ıspanakları ekleyip beraber kavurmaya devam ediyoruz. İçine ise tuz karabiber ekleyip kenara alın. Beşamel sosu yapmak için tereyağı ve unu bir arada iyice kavuruyoruz. Unun kokusu çıktığı zaman ise sütü ve tuzu ekliyoruz ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kaynayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Büyük ayrı bir kasede ıspanak ve makarnayı güzelce karıştırın.
Sosun yarısını da bu karışıma güzelce yedirin. Büyük boy dikdörtgen borcamı az sıvı yağ ile yağlayıp bu karışımı borcama yayın. Üzerine kalan sosu döküyoruz ve düzeltiyoruz. En üste kaşar rendesi koyun ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişmeye bırakın. Daha sonra ise servis edebilirsiniz.