2021-11-18 16:27:48

Boşnak Böreği nasıl yapılır? Boşnak böreği tarifi ve püf noktaları!

Boşnak böreği, Balkan mutfağının sevilen ve vazgeçilmeyen lezzetlerinden biri olarak, Türkiye’de de sıklıkla yapılmaktadır. El açması börek sınıfında en beğenilen böreklerden biri olan Boşnak böreği, yapılışı ve püf noktalarıyla ilgilenen ev hanımları, internet üzerinden “Boşnak böreği nasıl yapılır?” “Boşnak böreği tarifi nasıldır?” sorularına yanıt aramaya başladı.

Boşnak Böreği nasıl yapılır? Boşnak böreği tarifi ve püf noktaları!
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş

Balkan bölgesinin en sevilen lezzetleri arasında yer alan Boşnak böreği, hamuru, yapılışı ve püf noktalarıyla tüm zamanların en merak edilen tarifleri arasında yer alıyor. Sevilen lezzetin nasıl yapıldığını merak eden ev hanımları, internet üzerinden araştırma yapmaya devam ediyor. Peki Boşnak böreği nasıl yapılır? Boşnak böreği tarifi ve püf noktaları nasıldır? İşte detaylar…

BOŞNAK BÖREĞİ TARİFİ

Evde kolayca yapabileceğiniz Boşnak böreği tarifi için gerekli olan malzemeler aşağıdaki gibidir:

  • 4 su bardağı un,
  • 1+1/4 su bardağı su,
  • 150 gram eritilmiş tereyağı,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 yemek kaşığı tuz.

Harcı için:

  • Ispanak,
  • Soğan,
  • Beyaz peynir.

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı yoğurt.

BOŞNAK BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle Boşnak böreği hamuru hazırlanır. Ilık su içerisine elenmiş un ve tuz azar azar ilave edilir. Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur, 4-5 parçaya bölünerek yuvarlanır ve dinlenmeye alınır. Daha sonra merdane yardımıyla yarım cm açılan hamurun her yeri katı ve sıvı yap karışımı ile yağlanır. Bu işlemi gerçekleştirirken merdaneyi içten dışa kullanmak yapılan işlemleri kolaylaştıracaktır.

Hamur kenarlarından çekilerek inceltilir. Açılan hamur açma işlemi yaptıkça yağdan arınacaktır. Bu nedenle ara ara yağlama işlemine devam edilir. Yeterli inceliğe getirilerek büyütüldükten sonra hamurun kenarlarına hazırlanan iç harç yayılır. Hamur, yine kenarlarından çekerek, harcı kapatacak şekilde yuvarlanmaya başlanır. Kenarlardan tekrar çekerek yağlama işlemine devam edilen hamur, rulo şekli verilerek yuvarlanmaya devam edilir. Çekilmeyecek kadar incelen hamur, tepsinin içine simit halkası şeklinde yerleştirilir. Her hamur bezesinde aynı işlemler gerçekleştirilerek, önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırına koyulur ve üzeri kızarana kadar pişirilir. Boşnak böreği hazır, afiyet olsun…

Etiketler