2022-05-31 16:24:11 | Son Güncelleme : 2022-05-31 16:29:31

Adı da tadı da cennetten çıkma muhteşem bir başlangıç için: Cennet çorbası tarifi

Yemeklerden önce olmazsa olmaz çorba, midenin sindirimi için oldukça önemlidir. Sağlık açısından da oldukça faydalı olan çorbadan vazgeçemeyenler için harika bir tarifle karşınızdayız. Hep aynı tarifi yapmaktan sıkılanlar için adıyla tadıyla diğer çorbalardan çok farklı olan bu çorbaya bayılacaksınız. İşte pürüzsüz kıvamıyla damakta nefis tat bırakan cennet çorbasının tarifi…

Adı da tadı da cennetten çıkma muhteşem bir başlangıç için: Cennet çorbası tarifi
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş

Hem yapımı kolay hem de lezzeti şahane muhteşem bir çorbayla ana yemeklerden önce yiyenleri mest edin. Az malzemeyle harikalar çıkaracağınız cennet çorbası tarifinin yapımı ise oldukça basit. Bu tarif favori lezzetiniz olacak. Peki Cennet Çorbası nasıl yapılır? Cennet Çorbası malzemeleri neler? İşte ayrıntılar...

CENNET ÇORBASI TARİFİ

Ekonomik ve besleyici olan cennet çorbası, içerisinde bulunan patates nedeniyle doyurucu hale geliyor. Tavuk suyu yerine sebze suyu da kullanarak lezzetini farklılaştırabilirsiniz. İşte cennet çorbası tarifi için malzemeler ve detaylı hazırlanış şekli…

MALZEMELERİ:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı tavuk suyu

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

CENNET ÇORBASI NASIL YAPILIR?

  • Tereyağını derin bir tencerede eritin.
  • Eriyen tereyağının üzerine mısır unu ekleyip karıştırarak yaklaşık 3 dakika kadar kavurun.
  • Mısır ununa soğan, patates ve sarımsağı ilave edip 5 dakika daha kavurun.
  • Sebzelerin üzerine tavuk suyu ve sıcak su koyun ve sebzeler yumuşayana dek pişirin.
  • Sebzeler yumuşadığında, bir blenderla pürüzsüz hale getirin. Kıvamı yoğun ise su ilave edebilirsiniz.
  • Çorbayı birkaç dakika daha kaynatın ve ocağı kapatın.
  • Ayrı bir tavada kızdırdığınız sıvı yağın üzerine toz kırmızı biber ekleyin ve çorbayı servis ederken üzerine dökün. Afiyet olsun...