Tgrt Haber
06 Eylül 2023 11:55 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 11:55

Cezayir’den bir esinti! Tajine Zitoune nasıl yapılır? Tavuk seven için Tajine Zitoune tarifi!

Tajine zitoune, Cezayir şehrinden geleneksel bir Cezayir güvecidir. Dünya mutfağından esintiler sunan sevilen yemek yarışması MasterChef’te Tajine zitoune yemeğini ekranlara getirdi. Bu yemeğin nasıl yapıldığını merak edenler, “Tajine Zitoune nasıl yapılır?” sorusunu soruyor. İşte Tajine Zitoune tarifi!

Editör: Derya Sarıtepeci / Kaynak: TGRT HABER
Cezayir’den bir esinti! Tajine Zitoune nasıl yapılır? Tavuk seven için Tajine Zitoune tarifi!
Cezayir, Masterchef, Taijine Zitoune

Tajine zitoune yemeği, adını içinde pişirildiği toprak kap olan tajin tenceresinden alır. Tajine zitoun yemeğinin ana bileşeninde kuzu eti, hindi, tavuk ve zeytin yer almaktadır. Bol baharatlı ve zeytinli olan Tajine Zitoune yemeği kombinasyonunu çok seveceksiniz. İşte Tajine Zitoune malzemeleri ve yapılışı…

TAİJİNE ZİTOUNE MALZEMELERİ NELERDİR?

  • 4 adet tavuk but ya da göğüs
  • 1 su bardağı yeşil zeytin
  • 1 büyük soğan, doğranmış
  • 2 diş sarımsak, doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı toz kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı tavuk suyu veya su
  • Süslemek için taze kişniş veya maydanoz kullanabilirsiniz.

Cezayir’den bir esinti! Tajine Zitoune nasıl yapılır? Tavuk seven için Tajine Zitoune tarifi!

TAİJİNE ZİTOUNE NASIL YAPILIR?

Tajine Zitoune yemeğine öncelikle tavuk butlarını ya da göğüslerini yıkamakla başlayın ve fazla suyu alın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanı doğrayın daha sonra da sarımsağı ekleyin. Soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Tavukları tencereye ekleyin ve her iki tarafı da hafif bir şekilde kahverengileşene kadar soteleyin. Üzerine ise toz zerdeçal, toz kimyon, toz tatlı kırmızı biber, tuz ve karabiberi ekleyin. Karıştırarak baharatları tavukla buluşturun. Yeşil zeytinleri ekleyin ve güzelce karıştırın.

Tavuk suyunu veya suyu tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte tavuklar yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Pişmiş olan tajini sıcak servis yapın, üzerine taze kişniş ya da maydanoz yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...