Tgrt Haber
14 May 2022 17:57 - Güncelleme : 14 May 2022 18:11

Çikolata tutkunları için tatlı krizini bitirecek çilekli brownie tarifi: 15 dakikada yapılıyor, kıvamıyla mest ediyor

Çikolata sevenlerin aniden tutan krizleri için kısa sürede yapılacak muhteşem brownie tarifiyle karşınızdayız. Kısa sürede yapılmasının yanında hem görüntüsüyle hem de muhteşem lezzetiyle yiyenleri hayran bırakacaksınız. Çok kısa sürede hazırlayıp şipşak fırına vereceğiniz bu tarifle ortaya çıkan lezzete çok şaşıracaksınız. İşte yiyenlerin tutkunu olacağı 15 dakikada hazırlanan yapımı kolay brownie tarifi…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Çikolata tutkunları için tatlı krizini bitirecek çilekli brownie tarifi: 15 dakikada yapılıyor, kıvamıyla mest ediyor

Çikolatayla yapılan en güzel tariflerin başında şüphesiz ki brownie gelir. Hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle damaklarda bıraktığı tat ise baş döndürücü brownie tutkunları için en pratik yöntemle karşınızdayız. Çilekle çikolatanın kusursuz birleşimiyle en gözde restoranlara taş çıkartacak brownie tarifi gözdeniz olacak. İnanılmaz kısa sürede hazırlanıp çok kısa sürede pişen brownie tarifine bayılacaksınız. İşte 15 dakikada hazırlanan kolay çilekli brownie tarifi…

15 DAKİKADA ÇİLEKLİ BROWNİE TARİFİ

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 180 gram bitter çikolata (2 paket kare çikolata)
  • 1 su bardağı un
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • 100 gram çilek

NASIL YAPILIR?

  • Yumurta ve şekeri el çırpıcısı ile güzelce çırpın.
  • İçine tuz ve vanilya ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Unu eleyerek ilave edin ve karıştırarak homojen hale getirin.
  • Tereyağı ve çikolatayı uygun bir kaseye alarak benmari usulü eritin. Çikolata ve tereyağı azar azar karışıma ilave edin. Homojen, akışkan kıvamlı bir harç elde edin.
  • Yağlı kağıt koydunuz dikdörtgen ya da kare borcama alın. Üzerine ikiye kestiğiniz çilekleri koyun.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirin. Fırından alıp oda sıcaklığında en az 1 saat dinlendirin. Sonrasında dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Üzerinin ince bir kabuk oluşması için mutlaka el çırpıcısı kullanın, mikser kek kıvamında yapıyor. Malzemeler de oda sıcaklığında olmalı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...