Tgrt Haber
28 Ağustos 2020 15:54

Domates çorbası nasıl yapılır/ Pratik kolay domates çorbası tarifi

MasterChef programında Mehmet, Danilo ve Somer Şef, yarışmacılardan domates çorbası yaparak hünerlerini sergilemelerini istedi. Yarışma sonrası çok sayıda izleyici internette domates çorbası nasıl yapılır, domates çorbası tarifi ve domates çorbasının püf noktaları gibi aramalarda bulundu. Peki domates çorbası nasıl yapılır...

Domates çorbası nasıl yapılır/ Pratik kolay domates çorbası tarifi
domates çorbası,domates çorbası tarifi,domates çorbası nasıl yapılır,domates çorbası yapmanın püf noktaları,domates çorbası malzemeleri,lokanta usulü domates çorbası,masterchef çorba,domates çorbasındaki malzemeler

Akşam yemeklerinde sofranın vazgeçilmezlerinden olan çorbalar arasında en fazla tercih edilenlerden biri kuşkusuz 'domates çorbası'. Peki kolay ve pratik bir domates çorbası yapmanın yolu nedir? 

DOMATES ÇORBASI NASIL YAPILIR? 

Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler:

- 1 yemek kaşığı tereyağı 

- 1 yemek kaşığı domates salçası 

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 

- 2 tepeleme yemek kaşığı un 

- 5 adet domates 

- Yarım su bardağı süt 

- Tuz

DOMATES ÇORBASI TARİFİ

Öncelikle domateslerin kabuğunu soyup, mutfak robotundan geçirin. Derin bir tencerede tereyağını eritin. Eriyen tereyağı üzerine unu ekleyin ve kavurun. Kavrulan unun üzerine domates salçasını ilave edin. Ardından mutfak robotundan geçirdiğiniz domatesleri ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırarak kavurun. Domatesler de kavrulduktan sonra suyunu ilave ederek pişirmeye bırakın. Kaynayan çorbaya sütünü de ekleyin. Tuzunu da ilave ettikten sonra birkaç dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Servis esnasında üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Afiyet olsun...

ÇORBA YAPMANIN PÜF NOKTALARI

- Çorbalarınıza eklediğiniz suyun sıcak olmasına özen gösterin. Bunun yanında çorbanızı yaparken kısık ateşte pişirmek de önemli bir detaydır.

- Eğer çorbalarınız için tavuk veya et suyu tableti kullanıyorsanız çorbanıza yağ eklerken dikkatli olmalısınız. Çorbanıza ilave ettiğiniz tabletlerin yağ miktarlarına dikkat ederek çorbanıza ölçülü oranda ekstra yağ eklemelisiniz.

- Bazen çorbada tuzu fazla kaçırabilirsiniz. Bu durumda hemen bir patatesi soyarak dörde bölün ve çorbaya ilave edin. Patatesler çorba içinde yumuşadığında çorbanın fazla tuzunu da çeker.

- Eğer evde bayat ekmekleriniz varsa bir kavanoz içinde bunları saklayarak çorba yaptığınızda çeşitli baharatlarla tavada ya da fırında kavurup çorbanın üzerine ekleyebilir ve farklı bir lezzet katabilirsiniz.

- Domates çorbası en sevilen çorbalardandır. Bu çorbayı yaparken domates püresi ve et ya da tavuk suyu kullanarak çorbanızı farklı bir lezzette sunabilirsiniz.

- Yoğurtlu çorba yapımında yoğurdu kaynama sonrası yavaş yavaş çorbaya ilave edebilirsiniz. Böylece çorba daha kıvamlı olur. Çorbanın altını kapatmadan hemen önce ise tuzunu koymalısınız.

- Sebze çorbası yaparken şehriye, makarna veya erişte ilave ederek çorbanıza lezzet katabilirsiniz.

- Leziz çorbalar için yağda nane, maydanoz veya kırmızıbiberi çevirerek ilave edebilirsiniz.

- Kremalı çorba yaparken kremayı çorbanın altını kapamadan hemen önce eklemelisiniz.

- Maydanoz sapları çorbaya lezzet katar. Maydanoz saplarını temizleyerek güzelce doğrayın ve çorbalarınıza ekleyin.

- Dolapta beklediği için katılaşan çorbalarınıza biraz su ekleyerek karıştırdığınızda çorbanız eski haline gelir.

- Sütlü çorba yaparken tuzu en son aşamada ekleyerek sütün kıvamlı kalmasını sağlayabilirsiniz.

- Çorbanıza yumurta, limon suyu veya kremadan oluşan bir terbiye ekliyorsanız bu malzemeleri çorbaya yavaş yavaş ve çorbayı karıştırarak ilave etmelisiniz. Böylece çorbanın kıvamı bozulmaz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...