Tgrt Haber
31 Ağustos 2023 10:10 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 16:28

Ege usulü fava nasıl yapılır? Damak çatlatan MasterChef fava tarifi

Fava nedir nasıl yapılır? Bu sorular MasterChef programından sonra gündem oldu. MasterCheft’te 30 Ağustos nedeniyle zafer yolu yemekleri yapıldı. Yemekler arasında fava dikkat çeken tatlardan biri oldu. İşte Fava tarifi ve merak edilen detaylar...

Ege usulü fava nasıl yapılır? Damak çatlatan MasterChef fava tarifi
Fava, Masterchef

Fava, Ege ve Yunan mutfağı ile anılan, kuru bakla ile hazırlanan bir meze çeşididir. MasterChef’te geçtiğimiz gün yarışmacılar 30 Ağustos nedeniyle zafer yolu yemeklerini yapmaya çalıştı. Yemekler içerisinde fava da yer aldı. Fava tarifi de yemek meraklılarının en çok aradığı konu oldu. İşte protik fava tarifi ve malzemeleri... 

FAVA MALZEMELERİ NELERDİR?

  • 2 su bardağı kuru iç bakla (kabuksuz)
  • 1 baş soğan
  • Yarım çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Ege usulü fava nasıl yapılır? Damak çatlatan MasterChef fava tarifi

FAVA NASIL YAPILIR?

Kuru baklaları akşamdan soğuk suya ıslatın, ertesi sabah düdüklü tencere alın, sıcak su ekleyerek 15 dakika kaynatın, çıkan köpüklü suyu dökün. Tekrar sıcak su ekleyin. Bakla seviyesinin 1 parmak altında olacak şekilde olmasına dikkat edin.

Soğanı 4’e bölün ekleyin. Ardından tuz ve şekeri de ekleyerek düdüklünün kapağını kapatarak 20 dakika pişmeye bırakın. Hafif ılınan baklayı el robotundan geçirerek, pürüzsüz bir kıvam elde edin. Yarım su bardağı zeytinyağını ekleyin. Cam kaba dökerek soğutun, daha sonra ise 7-8 saat buzdolabında bekletin. Servis esnasında üzerine zeytinyağı gezdirin ve servis edin.

Kaynak: Mynet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...