Eskişehir’in gözdesi! Mercimekli mantı nasıl yapılır? Hafızalardan silinmeyecek mercimekli mantı tarifi
Editör: Derya Sarıtepeci / Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
Mantı sevenler sizlere yeni bir tarifimiz var. Eskişehirlilerin iyi bildiği bir lezzet yani mercimekli mantısı. Farklı mantı tarifleri arayanlar bu mercimekli mantıyı da deneyebilirsiniz. Peki “Mercimekli mantı malzemeleri nelerdir? Mercimekli mantı nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Mercimekli mantı hem et sevmeyenler hem de diyet yapanların tercih edebileceği bir yemektir. Kilo almak istemeyen kişilerin pek çoğu da mantıdan vazgeçemiyor. Hafif bir tat arayanlar bu mantıyı yapıp gönül rahatlığıyla tüketebilir. İşte Mercimekli mantıya dair merak edilenler…
MERCİMEKLİ MANTI MALZEMELERİ
Hamur için;
- 3 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- En son da aldığı kadar su
İç harcı için;
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber ekleyelim.
MERCİMEKLİ MANTI NASIL YAPILIR?
Hamur için yoğurma kabına un ve tuzu da alarak üzerine yavaş yavaş su ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun ve 30 dakika dinlendirin.
İç harcı için ise; Soğanı rendeleyip tavaya alalım üzerine yağ ilave edip pembeleşinceye kadar kavuralım. Daha sonra haşladığımız mercimek ve baharatları da ilave edip güzel bir şekilde kavurun, 2 dakika sonra ocağı kapatalım. Hamurumuzu bezelere ayırıp oklava ile açalım. Açtığımız hamurumuzu küçük kare olacak şekilde kesip içine mercimek harcımızdan koyup kapatalım. Tepsimize yağlı kağıt serip mantılarımızı üzerine koyalım ve 180 derece fırında mantı hafif kızarana kadar pişirin. Tencerede kaynattığımız suya mantıları ilave edip haşlıyoruz ve süzüyoruz. Servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt ve üzerine sos ile servis edebilirsiniz.