Tgrt Haber
29 Ağustos 2023 09:58 - Güncelleme : 29 Ağustos 2023 09:58

Evde baklava nasıl yapılır? MasterChef ev yapımı baklava tarifi…

Şerbetli tatlı denilince ilk akla gelen ilk tatlı baklavadır. Baklava özel günlerde ve normal günlerde yapılan milli tatlımızdır. İstenilirse baklavayı evinizde de gönül rahatlığı ile yapıp tüketebilirsiniz. Sevilen yemek yarışması MasterChef’nin dün akşam yayınlanan bölümünde yarışmacılar baklava yapmak için ter döktü. MasterChef yarışmacılarından kimisi baklavayı kendince yorumladı kimisi de annesinin yaptığı gibi yapmaya çalıştı. Peki “Evde baklava nasıl yapılır? Ev yapımı baklava malzemeleri nelerdir?” İşte MasterChef baklava tarifi!

Evde baklava nasıl yapılır? MasterChef ev yapımı baklava tarifi…
Baklava, Fıstıklı Baklava

Baklava, şeker oranı oldukça yüksek olan bir tatlıdır. Ağız sulandıran bu tatlıyı dileyenler isterler ise fıstıklı, cevizli hatta fındıklı da yapılabilirler. Peki bu “Evde baklava nasıl yapılır? Ev yapımı baklava malzemeleri nelerdir?” İşte evde baklava yapımına dair merak edilenler…

EVDE BAKLAVA MALZEMELERİ NELERDİR?

  • 5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık süt

İçi için;

  • Ceviz, fıstık ya da fındık

Üzeri için;

  • 300 g tereyağı

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Evde baklava nasıl yapılır? MasterChef ev yapımı baklava tarifi…

EVDE BAKLAVA NASIL YAPILIR?

Şeker ve suyu tencereye alarak ocağa koyun. 15 dakika kadar kaynattıktan hemen sonra limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatın ocaktan alın ve soğumaya bırakmalısınız. Süt dışında diğer malzemeler yoğurtma kabına alınır. Ilık süt yavaş yavaş eklenerek hamur yoğrulur. Gerekirse çok az süt ya da tam tersi un eklenebilir. Hamur 15 dakika boyunca yoğrularak şekillendirme aşamasına geçilir. Bu hamur ile iki farklı baklava yapabilirsiniz. Hamur 30 bezeye ayrılır. Bezelerin üzerine nemli bir bez örtülerek şekillendirme aşamasına geçirilmektedir.

Nişasta ve un karışımı ile bezeler açılır. Açabildiğiniz kadar ince açmalısınız. Temiz bir örtü üzerine örterek 5dk kadar açmış olduğunuz hamuru dinlenmeye bırakın. Tepsiyi yağladıktan sonra ise üzerine üç kat yufka serilir ve ceviz, fıstık ya da fındık serpilir. Bu aşamadan sonra bir kat ceviz bir kat yufka olacak şekilde kat kat baklava döşenir. En üst kata arasına ceviz serpilmeden iki kat yufka serilir. Ardından da dilediğiniz şekilde tatlı dilimlenir.

Baklava dilimi kesimi için videoyu izleyebilirsiniz. Üzerine kaynatmış olduğunuz tereyağından dökün ve 180 C derece fırında pişirin. Sıcak tatlıya soğumuş olan şerbeti dökün. Tatlıyı şerbeti çektikten yani soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Kaynak: Posta
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...