Tarih : 15.10.2021 - 13:29 Yorum : 0

Evde yumuşacık pişi tarifi! Pişi hamuru nasıl yapılır?

Kahvaltılarımızın sevilen lezzetlerinden biri olan pişi, yumuşacık hamuru ve enfes tadıyla, sofralardan eksik edilmiyor. Özellikle aile ile birlikte yapılan kahvaltıların aranan yiyeceklerinden biri olan pişinin yapımı ise oldukça merak edilen yemek tarifleri arasında yer alıyor. Peki pişi nasıl yapılır? Evde yumuşacık pişi tarifi nasıl?

Evde yumuşacık pişi tarifi! Pişi hamuru nasıl yapılır?

Türk mutfağı, birbirinden lezzetli ürünlerin bulunduğu geniş yelpazesiyle enva-i çeşit seçenek sunmakta olan oldukça zengin bir mutfak. Kahvaltılar da Türk Kültürü için özellikle önemli ve çeşidin bol olduğu öğünlerden biri olma özelliği taşıyor. Sıcak bir çay eşliğinde sevdiklerimizle birlikte keyifli vakitler geçirebildiğimiz Pazar kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan pişinin nasıl yapıldığı oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. Evde yumuşacık pişi tarifi arayanlar ve pişi hamuru nasıl yapılır? diye soranlar için işte detaylar…

YUMUŞACIK PİŞİ TARİFİ

Türk mutfağının vazgeçilmezi olan hamur işleri, özellikle kahvaltılarda, çayla birlikte sıklıkla tüketilmektedir. İster kahvaltı için ister beş çayı için her öğünde tüketebileceğiniz lezzetlerden biri olan yumuşacık pişi tarifi için aşağıdaki malzemeler gerekiyor;

  • 4 su bardağı un,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 su bardağı ılımış süt,
  • Yarım su bardağı ılık su,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 yemek kaşığı kuru maya,
  • 1 yemek kaşığı şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Kızartmak için sıvıyağ.

PİŞİ HAMURU NASIL YAPILIR?

Yumuşak bir pişi hamuru için öncelikle mayanın kıvamının iyi bir şekilde ayarlanması gerekir. Ilıtılmış olan sütün içerisine eklenen maya ve toz şekeri köpürene kadar bekletilir. Bir kaba elenen unun ortasına su, sıvıyağ, yumurta ve tuz sırasıyla eklenir. Ardından köpüren maya da bu karışımın içine eklenir. Daha sonra tüm bu malzemeler güzelce yoğurulur. El yapışmayacak bir kıvam aldığında dinlenmeye bırakılır.

Dinlenen ve kabaran hamur yuvarlak kalıplar aracılığıyla kesilerek önceden ısıtılmış kızgın yağın içine atılarak pişirilir. Afiyet olsun…

 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber