Tarih : 05.11.2021 - 16:42 Yorum : 0

Ezogelin çorbası tarifi nasıldır? Ezogelin çorbası püf noktaları nelerdir?

Ezogelin çorbası tarifi, ev hanımları tarafından sıklıkla aratılmakta olan tariflerden biridir. Türk Mutfağı’nın en sevilen lezzetlerinden biri olan ezogelin çorbası, kolay yapımı ile de sıklıkla yapılmakta ve tercih edilmektedir. Sofralarımızın vazgeçilmezi olan ezogelin çorbasının nasıl yapıldığına dair sorgulamalar yoğunluğunu korumaya devam ediyor. Peki Ezogelin çorbası tarifi nasıldır? Ezogelin çorbası püf noktaları nelerdir? İşte detaylar…

Ezogelin çorbası tarifi nasıldır? Ezogelin çorbası püf noktaları nelerdir?

Kolay yapımı ve enfes lezzetiyle sıklıkla tercih edilmekte olan ezogelin çorbası, içinde bulunan malzemelerle vitamin deposu yemeklerden biridir. Gaziantep yöresine ait olan ezogelin çorbası, adını Oğuzeli ilçesine bağlı Uruş Köyü’nden Ezo adında bir gelinden almaktadır. Hüzünlü bir hikayesi olan ezogelin çorbası, ev hanımları tarafından sıklıkla yapılmakta ve en iyi ezogelin çorbası tarifleri sıklıkla aratılmaktadır. Bu da “Ezogelin çorbası nasıl yapılır?” “Ezogelin çorbası püf noktaları nelerdir?” sorularının ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ NASILDIR?

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek,
  • Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç,
  • 1 Türk kahvesi fincanı bulgur,
  • 1 orta boy soğan,
  • 2 yemek kaşığı salça,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 2 diş sarımsak,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • Kırmızıbiber,
  • Nane,
  • Tuz.

EZOGELİN ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve tereyağı alınarak ısıtılır. Ardından küçük küçük doğranmış olan soğan ve sarımsaklar ısınan yağın içine ilave edilerek kavrulur. Soğanlar kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı un ilave edilerek soğanla harmanlanana kadar karıştırılır. Daha sonra bol su ile yıkanmış ve süzülmüş olan kırmızı mercimek, bulgur ve pirinç eklenerek kavurma işlemine devam edilir. 2 yemek kaşığı salça da eklenerek biraz daha kavrulur.

Daha sonra 1 litre su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır. Kaynamaya başladığında kırmızıbiber, nane ve tuz ilave edilerek karıştırılır ve kaynamaya biraz daha devam ettirilir. İçindeki bakliyatlar yumuşayınca ocağın altı kapanarak sıcak sıcak servis edilir. Dilerseniz kırımızı toz biber ve pul biberli yağlı sos yakarak üzerine dökebilirsiniz. Afiyet olsun…

 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber