2022-05-09 16:10:29 | Son Güncelleme : 2022-05-09 16:18:11

Kıyır kıyır tadı ve hoş aromasıyla akılları baştan alan gül tatlısı tarifi: Şerbeti kıvamında gül tatlısı ile sofraları şenlendirin

Şerbetli tatlı sevenlerin bağımlısı olacağı bu tarifle tüm davetlilerinizin aklını başından alacaksınız. Özel günlerde ve davetlerde, beş çayında ve yemeklerden sonra ikram edeceğiniz gül tatlısı sadece tadıyla değil görüntüsüyle de kalpleri çalacak. Şerbeti kıvamında tam ölçülü gül tatlısı tarifi için malzemeleri hazırlamaya başlayın. İşte yapımı kolay, pratik, tam ölçülü gül tatlısı tarifi…

Kıyır kıyır tadı ve hoş aromasıyla akılları baştan alan gül tatlısı tarifi: Şerbeti kıvamında gül tatlısı ile sofraları şenlendirin
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş

Tatlı tarifleri için alternatif arıyorsanız doğru adrestesiniz. Klasik tatlılardan sıkıldıysanız aroması ve görüntüsüyle şölen oluşturacak gül tatlısı tam size göre. Yapımı da oldukça kolay olan bu tatlı vazgeçilmeziniz olacak. İşte tam ölçülü, tam kıvamında, yapımı kolay gül tatlısı tarifi…

GÜL TATLISI TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

 

GÜL TATLISI NASIL YAPILIR?

  • Tatlı yapılışına öncelikle şerbeti hazırlayarak başlıyoruz. Tencereye su bardağı şeker ve su bardağı suyu alarak kaynatıyoruz. Kaynayan şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
  • Derin bir kabın içerisine eritilmiş tereyağını, sıvı yağı, yoğurt ve irmiği alarak karıştırıyoruz.
  • Harmanlanan karışımın içerisine kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hazır olan hamuru merdane yardımıyla açıyoruz.
  • Açılan hamurdan çay bardağının ağzı ile yuvarlaklar oluşturalım. 3 tane yuvarlağı uçları üst üste gelecek şekilde koyarak rulo haline getirelim.
  • Hazır hale gelen ruloyu ortadan ikiye bölerek iki tane gül tatlısı elde ediyoruz.

 

  • Tepsiye dizilen gül tatlıların ortasına fındık koyalım.
  • 160 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30 dakika tatlıları pişirmeye bırakalım.
  • Fırından çıkmış ve ilk sıcaklığı gitmiş tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökelim.
  • Bu malzeme ölçülerinden 24 adet gül tatlısı çıkmıştır.

Gül tatlısı püf noktaları

  • Karışıma un eklerken kontrollü olunması gerekiyor. Gül tatlısının hamurunun yumuşak kıvamda olmalıdır.
  • Tatlının şerbetini çekebilmesi için tatlının sıcak şerbetin soğuk olması gerekmektedir.
  • Tatlıları önceden ısıtılmış fırında pişirmek gerekmektedir.

Foto Galeri
Bayramda bu tatlılarla davetlilerinizi mest edin

Gül tatlısı kaç kalori?

1 adet gül tatlısının kalorisi 120'dir.

Etiketler