Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Nisan 2022 15:51 - Güncelleme : 05 Nisan 2022 16:09

Sofraların hem rengi hem lezzeti olan havuç tarator kolay tarifi ile Ramazan'ın vazgeçilmezi

Bolluk ve bereket ayı Ramazanda davetlilere en güzel yemeklerin yanında sofraları süsleyen salatalar ikram etmek isteyen ev sahiplerinin durağı tarator tarifleri oldu. Az malzeme ile dakikalar içinde hazırlanabilen tarator yiyenlerin iştahını açacak, yedikçe yedirecek. Peki en sevilen havuç tarator nasıl yapılır?

Ramazan sofralarının ferah lezzeti havuç tarator
Ramazan sofralarının ferah lezzeti havuç tarator

Havuç tarator hem lezzeti ile hayran bırakırken görünümüyle sofranızı renklendirecek. Az malzeme ile yiyenleri hayran bırakmak isteyenlerin tercihi tarator özellikle yaz aylarında ve Ramazanda verdiği ferahlıkla sofraların vazgeçilmezi oluyor. İşte havuç tarator tarifi ve püf noktaları…

HAVUÇ TARATOR NASIL YAPILIR?

Yoğurtlu salata sevenlerin severek yediği tarator hem ailenize hem de misafirlerinize ikram edebileceğiz lezzetlerinde başında yer alır. Özellikle baharatlı yemeklerin ağırlığını alacak havuç tarator hazırlaması kolay olması nedeniyle de kısıtlı zamanı olanlar tarafından sık sık tercih edilir. İşte Havuç tarator tarifi:

Havuç tarator malzemeleri:

  • 5 orta boy havuç,
  • 1,5 kâse yoğurt,
  • 1 diş sarımsak,
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ,
  • Ceviz,
  • Mayonez,
  • Tuz,

Sofraların hem rengi hem lezzeti olan havuç tarator kolay tarifi ile Ramazan'ın vazgeçilmezi

Havuç tarator tarifi:

  • Havuçları rendeleyin,
  • Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ döküp sarımsak ekleyin,
  • Rendelenmiş havuçları ekleyin,
  • 5 – 6 dakika havuçları pişirin (Rengi sarıya yakınlaşıncaya kadar),
  • Doğranmış cevizleri ekleyin,
  • Kasede süzme ya da suyu alınmış yoğurdunuzu dilediğiniz ölçüde tuz ile çırpın,
  • Soğumuş havuçları ekleyin,
  • Kıvamlı olması için bit kaşık mayonez ekleyip karıştırın.

SOFRALARIN RENGİ HAVUÇ TARATOR PÜF NOKTALARI

Havuç tarator pişirirken zeytinyağı kullanmanız daha lezzetli hale getirecektir. Havuçları taratorun sulanmaması için sofraya götüreceğiz saate yakın yoğurtla birleştirin. Dileğinize göre üzerine nane ve pul biber ile yağ yakmanız he görünüş hem de lezzet açısından güzel olacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...