Tarih : 15.10.2021 - 17:33 Yorum : 0

Hazır yufkayla zarf böreği nasıl yapılır? Çıtır çıtır zarf böreği tarifi!

Davetlerinizin ve beş çaylarınızın vazgeçilmez yemeklerinden biri olan börekler, farklı çeşitleri ile sofralarınızı renklendirmekte. Geniş bir tarif yelpazesine sahip olan börek çeşitlerinin arasında en çok beğenilenlerden biri de hiç şüphesiz zarf böreği. Evde zarf böreği yapımı üzerine tarifler arayan ev hanımları için çıtır çıtır zarf böreği tarifi hazırladık. Hazır yufkayla zarf böreği nasıl yapılır? İşte detaylar.

Hazır yufkayla zarf böreği nasıl yapılır? Çıtır çıtır zarf böreği tarifi!

Evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz börek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden biri de zarf böreği. Hem kolay yapımı hem de lezzetiyle büyük beğeni toplayan zarf böreğinin yapılışını sizler için derledik. Hazır yufkayla zarf böreği nasıl yapılır? Çıtır çıtır zarf böreği tarifi nasıldır? diyorsanız gelin birlikte inceleyelim…

ÇITIR ÇITIR ZARF BÖREĞİ TARİFİ

Sofralarınızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olacak olan zarf böreğinin daha çıtır, daha lezzetli bir kıvam alabilmesi için malzemeler ve yapım aşaması oldukça önemlidir. İşte hazır yufkayla zarf böreği malzemeleri:

  • 2 adet yufka,
  • Çeyrek su bardağı sıvıyağ,
  • 1 su bardağı süt,
  • Yarım su bardağı su,
  • 3 adet yumurta (bir tanesinin akı içine, sarısı dışına)
  • 2 su bardağı beyaz peynir,
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • Yarım bağ maydanoz,
  • Üzeri için çörekotu veya susam.

HAZIR YUFKAYLA ZARF BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Bir kap içerisine süt, su, ay çiçeği, 2 yumurta sarısı, üçüncü yumurtanın beyazı ve karbonat karıştırılır. Yufkanın bir tanesi tezgah üzerine açılır ve hazırlanan bu sos bolca sürülür. İkinci yufka birinci yufkanın üzerine serilir ve yeniden sos sürülür. Daha sonra yufkaların kenarları içer doğru katlanarak kare şekli oluşturulur.

Diğer tarafta farklı bir kap içerisinde ince kıyılmış maydanoz, peynir ve pul biber karıştırılır. Hazırlanan iç harç önceden hazırlanmış olan ve kare şekli verilen yufkanın orta kısmına dört eşit parçayla koyulur. İşlem tamamlandıktan sonra yufka zarf şeklinde kapatılır. Ayırmış olduğunuz yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpildikten sonra önceden 180 derecede ısıtılmış fırına atılarak pişirilir. Zarf böreği hazır. Afiyet olsun…

 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber