Tgrt Haber
19 Kasım 2021 10:39

Kabak tatlısı tarifi, malzemeleri ve püf noktası! Kabak tatlısı nasıl yapılır?

Kabak tatlısı tarifi, yapılışı ve püf noktası merak ediliyor. Hafif bir tatlı olan ve tahinle birlikte birçok kişinin vazgeçilmezi kabak tatlısı, dün akşam MasterChef yarışmacılarının kıyasıya mücadele ettiği anlarda ekrana geldi ve kabak tatlısının tarifi, malzemeleri ve hazırlanışı gündem oldu! İşte, evde kabak tatlısının yapılışı...

Kabak tatlısı tarifi, malzemeleri ve püf noktası! Kabak tatlısı nasıl yapılır?
kabak tatlısı,yemek tarifi,tatlı,masterchef,sakarya,kabak

Kabak tatlısı tarifi, malzemeleri ve nasıl yapıldığı; hafif tatlılardan vazgeçemeyenler tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Doyurucu özelliği ile de bilinen kabak tatlısı, dün akşam MasterChef izleyicilerinin de en çok  merak ettiği tariflerden oldu. Sakarya yöresine ait meşhur tatlılardan biri olan ve  Adapazarı'nın beyaz kestane kabağı ile hazırlanan kabak tatlısının tarifi haberimizde!

KABAK TATLISI TARİFİ

Kabak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:

  • 2 kg kestane kabağı
  • 750 gram toz şeker

Kabak Tatlısının Üzerini Süslemek İçin:

  • 250 gr ceviz İçi
  • 6 çay kaşığı çam Fıstığı
  • 6 çay kaşığı hindistancevizi

ADIM ADIM KABAK TATLISI YAPILIŞI:

  • Temizlediğiniz kabakları 2-3 santimetre kalınlığında 7-8 santimetre eninde parçalara ayırın ve güzelce yıkayın.
  • Kabakları yıkadıktan sonra tencereye koyun ve bir kat kabak bir kat şeker olacak şekilde ekleyin.
  • Kabağın kendi suyunu salması sağlamak için bu şekilde tencerede bir gece bekletin.
  • Salınan su ile kapağı kapalı olarak kabakları yumuşayana kadar kaynatıın, ardından tencerenin kapağı açın ve kabaklar suyunu çekinceye dek kaynatmaya devam edin.
  • Tencereden aldığınız kabakları soğmadan bir tepsiye dizin ve fırında bir süre üzerini pişirin.
  • Soğuyunca üzerine süslerini ekleyip servis edebilir; ilaveten üzerine tahin de dökebilirsiniz. 

Öneri: Kabak tatlısını pişirmeden önce içine 4 adet karanfil eklerseniz, kaynarken hem güzel kokular yükselir hem de kabak tatlınız aromalı olur. 

Kabak tatlısı tarifi, malzemeleri ve püf noktası! Kabak tatlısı nasıl yapılır?

KABAK TATLISI YAPIMININ PÜF NOKTASI

Kabağı mümkün olduğunca düz bir tencerede pişirin böylece, hepsinin eşit pişmesi mümkün olur. En önemlisi ise, kabağı şekerle kendi suyunda pişirin, kesinlikle ilave su eklemeyin. Pişirme süresi kabağın cinsine, ateşingücüne ya da sizin kabakların kalınlığına göre değişir. Kürdan ile kontrol ettiğinizde, kürdan kolayca giriyorsa, kabağınız pişmiş demektir.  

KABAK TATLISI KAÇ KALORİ?

İnce bir dilim kabak tatlısı 98 kalori; 1 porsiyon kabak tatlısı 139 kaloridir. 100 gram kabak tatlısı 164 kalori iken; 1 porsiyon tahinli kabak tatlısı ise 255 kaloridir.

KABAĞIN FAYDALARI

  • Kabak içerisinde potasyum, demir, sodyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyum içerir; Vücudu mikroplardan korur, yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Lifli yapısı sebebiyle de sindirimi kolaylaştırır. 
  • A vitamini açısından oldukça zengin olan kabak, sahip olduğu beta kroten sayesinde cildin yenilenmesinde önemli bir rol oynar.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...