Tgrt Haber
11˚

Kandil simidi pişirirken yapılan hata... Kuru olmasına ve dağılmasına neden oluyor

26 Eylül 2023 09:04 - Güncelleme : 26 Eylül 2023 09:07
Editör: Göktuğ Efil / Kaynak: TGRT Haber, Habertürk

Kandil simidi tarifi arayanlar için müthiş bir öneri. Bu hatayı yapmazsanız kandil simidi kuru olmuyor ve asla dağılmıyor

Kandil simidi pişirirken yapılan hata... Kuru olmasına ve dağılmasına neden oluyor

Kandil simidi, Türkiye'de bilhassa İslam alemi için mühim bir anane olan Kandil gecelerinde gerçekleştirilen geleneksel bir atıştırmalıktır. Kandil geceleri İslam takvimine göre tespit edilen günlerde eda edilir ve söz konusu gecelerde evlerde hususi olarak hazırlanır, dualar edilir, ibadetler yapılır ve aileler bir araya gelir.

KANDİL SİMİDİ YAPARKEN BU HATAYA DÜŞMEYİN 

Kandil simitleri piştiği zaman mutlaka fırında bekletmeden kenara çıkarın. Eğer simitleri fırın içerisinde bekletirseniz, çıtırlıklarını kaybedeceklerdir. Fırından çıkardığınız simitlere, tepsiniz soğumadan dokunmayın. Eğer tepsi soğumadan dokunursanız simitlerinizin dağıldığını göreceksiniz.

Kandil simidi pişirirken yapılan hata... Kuru olmasına ve dağılmasına neden oluyor

KANDİL SİMİDİ YAPARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Kandil simidi, bu özel gecelerin bir parçası olarak hazırlanan ve tüketilen geleneksel bir tatlıdır. Genellikle un, tereyağı veya margarin, sıvı yağ, yoğurt, şeker, kabartma tozu ve vanilya gibi malzemelerle hazırlanır. Hamur yoğrulduktan sonra simit şekli verilir ve üzerine susam veya çörek otu serpilir. Daha sonra fırınlanarak pişirilir.

Malzemeler:

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık
4 su bardağı un (yaklaşık olarak)
Üzeri için susam veya çörek otu
Şerbet için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu bir tencerede karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin ve şurup kıvamına gelene kadar kaynatmaya devam edin. Şerbet hazır olduğunda ocaktan alın ve soğuması için bir kenarda bekletin.

Bir karıştırma kabında sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve ceviz veya fındığı karıştırın.

Unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır. Hamurunuzu yoğururken gerektiğinde un eklemekten çekinmeyin.

Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ve her parçayı elinizle rulo şeklinde uzatın.

Rulo şeklindeki hamurları önce suya, sonra susam veya çörek otoya batırın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız simitleri tepsiye aralıklı olarak dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece Celsius (356 derece Fahrenheit) fırında simitler altın rengi olana kadar pişirin. Yaklaşık olarak 20-25 dakika sürebilir.

Kandil simidi pişirirken yapılan hata... Kuru olmasına ve dağılmasına neden oluyor

Simitler fırından çıktığında hala sıcakken soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti simitlerin her tarafına iyice yayılması için dikkatlice gezdirin.

Simitleri şerbetle buladıktan sonra oda sıcaklığında soğumaları için bir kenarda bekletin. Şerbetini iyice çektiklerinde servis edebilirsiniz.

Etiketler
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.