Karamel aşıklarının favori tatlısı! Evde Fransız usulü krem karamel nasıl yapılır? Deneyenleri pişman etmeyen krem karamel tarifi…
Krem karamel, Fransız mutfağının eskimeyen tatlarından biridir. Bu tatlı Türkiye’de de çok sevilerek tüketilmektedir. Henüz krem karamel tatlısını deneyenler varsa üzülmesin. Vereceğimiz tarif ile sizin de favori tatlınız artık krem karamel olacak. İlk kaşıkta sütlü tatlıyla karamelin muhteşem buluşmasına siz de şahitlik edeceksiniz. Peki “Evde Fransız usulü krem karamel tarifi nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Krem karamel canınız tatlı istediği zaman kolaylıkla yapıp tüketebileceğiniz tatlılar arasındadır. Görünüşü ve tadı ile vazgeçilmeyen tatlılardan biri olan krem karamelin zannedildiği kadar zor bir tarifi yoktur. Çay saatinde, misafirlerinize şipşak çıkarabileceğiniz bu tatlının gelin isterseniz yapılışına geçelim. İşte evinizde pratik bir şekilde yapabileceğiniz Fransız usulü krem karamel tarifi…
KREM KARAMEL MALZEMELERİ NELERDİR?
- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 1 su bardağı toz şeker
- 6 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1/2 adet limon kabuğu
Karameli için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 6-7 yemek kaşığı su
KREM KARAMEL NASIL YAPILIR?
Tatlıya önce karameli yapmak ile başlayın. Toz şekeri ve suyu küçük bir tavaya alın ve orta ateşte pişirin. Daha sonra 5-10 dakika içinde şeker erimeye ve karamelize olmaya başlayacak. Açık kahve rengine dönmeye başladığı zaman ise ocaktan alın. Tatlı kaselerinizi herhangi bir fırın tepsisine dizin. Her birinin tabanına birer kaşık karamel dökerek pay edin. Karamelin donması için tepsiyi buzdolabına koyabilirsiniz.
Krem Karamel İçin;
Geniş bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri iyi bir şekilde köpürene kadar mikserle karıştırınız. Vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave ederek karıştırmaya devam edebilirsiniz. Köpüren yumurtalara yavaş yavaş 1 litre sütü ilave ederek karıştırın. Karışımın üstündeki köpüklü tabakanın hepsini bir kepçe yardımı ile sıyırarak alın.
Fırın tepsisini buzdolabından çıkarın. Karışımı tatlı kaselerine eşit şekilde paylaştırın. Kapların yarısına gelecek kadar kaynamış suyu fırın tepsisine ekleyin. Tatlıları, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika, üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız krem karamelleri oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini streçleyip buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Dinlenmiş olan krem karamelin kenarlarını dikkatli bir şekilde bir bıçak yardımıyla ayırdıktan sonra tabağa ters çevirip, servis edebilirsiniz.