Tgrt Haber
16 May 2022 16:38 - Güncelleme : 16 May 2022 16:46

Bildiğiniz tüm tarifleri unutun! Dünya mutfağından Karpatka tatlısı ile hafızlarda yer edinin

Hafif tatların tutkunu olanlar için kremalı enfes bir lezzetle karşınızdayız. Sıradan tariflerden sıkıldınız ama çok da uğraşamam diyorsanız yapımı kolay tadıyla baş döndüren muhteşem bir tarif sizlerle: Dünya mutfağından Karpatka tatlısı! Polanya’nın meşhur Karpatka’sını denemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir. İşte kısa sürede hazırlanan, tüm kekleri unutturacak tarif…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Bildiğiniz tüm tarifleri unutun! Dünya mutfağından Karpatka tatlısı ile hafızlarda yer edinin
tatlı tarifi,karpatka tatlısı,dünya mutfağı

Özellikle az zamanı olan kişiler için kısa sürede yapılan ama sonucu mükemmel olan bir tarifle geldik karşınıza. Akşama misafiri olanlar, davetlisi olanlar hatta doğum günü kutlamak isteyenler için bile kısa sürede hazırlanan ama tadı da bir o kadar enfes olan tarifle karşınızdayız. Dünya mutfağından gelen bu lezzet sofralarınızın bir numarası olacak. Sıradan keklerden sıkılanlar için Polonya’nın meşhur Karpatka tatlısının yapımı ise inanılmaz kolay. İşte yiyenlerin tarifini isteyeceği muhteşem Karpatka tatlısı

POLONYA'NIN MEŞHUR KARPATKA TATLISI TARİFİ

Dünya mutfağına ait olan Karpatka tatlısı ile bildiğiniz tüm kekleri unutacak, kısa sürede lezzetli tatlı yapmanın keyfine varacaksınız. 

Bildiğiniz tüm tarifleri unutun! Dünya mutfağından Karpatka tatlısı ile hafızlarda yer edinin

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 1 su bardağı su (+1/4 su bardağı)
  • 1 su bardağı un (+1/4 su bardağı)
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 5 adet yumurta
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • Kreması için:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilin
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 125 gram tereyağı

 

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

POLONYA'NIN MEŞHUR KARPATKA TATLI NASIL YAPILIR?

  • Önce hamuru için suyu, tereyağını ve tuzu orta ateşte pişirip kaynar bir hale getirin. Sonra altını biraz kısıp ununu azar azar ekleyin ve sürekli karıştırarak hamuru pişirin. 5 dakika içinde pişecek.
  • Hamuru soğutmak için başka bir kabın içerisine alın ve soğumaya bırakın.
  • İyice soğuyan hamura yumurtaları bir bir ekleyerek iyice karıştırın.
  • Hamurun yarısını yağlı kağıt serili kelepçeli bir pişirim kabına ekleyin ve biraz sallayın.
  • 190 derecede ısıttığınız fırında 30 dakika kadar pişirin. İlk kısmı kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın ikinci yarısını da aynı şekilde pişirip soğutun.
  • Krema için tereyağı dışındaki tüm malzemeleri iyice karıştırarak ocakta pişirin ce muhallebi kıvamı alınca altını kapatın. Üzerini kapatıp soğutun
  • Oda sıcaklığında beklemiş tereyağını iyice çırpın ve kremaya ekleyin. Kalıba pişirdiğiniz hamurlardan birini koyun.
  • Kremayı dökün ve yayın ve diğer hamuru da sandviç yapar gibi üzerine kapatın.
  • Pastanızı en az 4-6 saat buzdolabında dinlendirin. Üzerine pudra şekeri serperek ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...