Keşkül nasıl yapılır/ Keşkül malzemeleri/ Keşkül tarifi
MasterChef programında şefler yarışmacılardan 'keşkül' yapmalarını isteyince, yarışmanın sıkı takipçileri internette keşkül tarifi aramaya başladılar. Peki keşkül nasıl yapılır, keşkül malzemeleri nelerdir? Keşkül tarifi ve keşkül yapımındaki ufak detaylar haberimizde...
Osmanlı mutfağından bu yana sofraları vazgeçilmezlerinden biri olan keşkül, ev hanımlarının en sık tercihlerinden biri. Peki keşkül nasıl yapılır, keşkülün malzemeleri nelerdir?
KEŞKÜL TATLISI MALZEMELERİ
-1 litre süt
-1 su bardağı şeker
-1 adet yumurta sarısı
-1 çay bardağı badem tozu
-1 çay bardağı hindistan cevizi
-2 yemek kaşığı nişasta
-1 yemek kaşığı pirinç unu
-1 paket vanilya
KEŞKÜL TATLISI YAPILIŞI
Geniş bir tencereye süt ve şekeri alıp çırpmaya başlayın.
Ardından nişasta ve pirinç ununu da tencereye alın.
Badem tozu ve hindistan cevizini de ekleyip iyice çırpın.
Tatlı kıvam alana kadar orta ateşte çırpın.
Tencereyi ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip son bir kez daha çırpın.
Keşkülü sunum kaselerine alın ve ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin.
Sunum kaselerinizi buzdolabına alın. Soğuduktan sonra üzerine badem parçaları serperek servis edebilirsiniz.
Keşkül tarifi hazır. Afiyet olsun.
KEŞKÜL TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Keşkül de sütlaç ve tavuk göğsü gibi piştikten sonra çok yoğun bir kıvamda olmamalı. İçerisinde pirinç unu olduğu ve soğuyunca kıvamını bulacağı için kontrollü olarak pişirin. Eğer buğday nişastası kullanırsanız daha tok ve yoğun bir kıvamı olacaktır, dilerseniz pirinç unu yerine 2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası da kullanabilirsiniz.