Kimse bilmiyor ve denemiyordu... Abdülhamid'in aşçısının sır tatlı tarifi açığa çıktı
Abdülhamit, hafif kurabiyeleri oldukça severdi. Aşçısı da buna uygun lezzetler oluştururdu. Bunlardan biri de yedi kardeşler tatlısı olarak bilinen lezzetli ve pratik kurabiye. Bugüne kadar çoğu kişi bilmiyor ve denemiyordu. İşte aşçısının sır tarifiyle Yedikardeşler tatlısı tarifi

Yedikardeşler tatlısı nasıl yapılır? Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. Padişahı 2. Abdülhamid kurabiyelere olan sevgisi ile de bilinir. Aşçıları da buna uygun tatlar hazırlar. Bu tatların içerisinde Abdülhamid'in en sevdiği lezzetlerin başında Yedikardeşler tatlısı gelir. İşte kıyır kıyır Yedikardeş tatlısının püf noktaları...
Yasemin.com'da paylaşılan bir içerikte; Abdülhamid'in en sevdiği tatlılardan Yedikardeşler tatlısının püf noktaları verildi. Sütü toz şekeri ekledikten sonra karıştırmak gerekiyor.
YEDİ KARDEŞLER TATLISI TARİFİ:
MALZEMELER
100 gram leblebi
50 gram badem
Bir avuç fındık bir avuç ceviz
100 gram Antep fıstığı
50 gram yer fıstığı
30 gram susam
100 gram tereyağı
150 gram toz şeker
100 ml süt
YAPILIŞI
Leblebi, badem, fındık ve cevizi bir arada iyice un olana kadar robotta çekin.
Antep fıstığı ve yer fıstığını biraz daha taneli şekilde çekin.
Susamı geniş bir tavanın içine koyun ve renk alana kadar kavurun.
Ardından ilk olarak taneli çektikleriniz malzemeleri koyun.
Orta ateşte 1-2 dakika karıştırdıktan sonra un kıvamına getirdiğiniz ürünleri koyun ve kavurma işlemine 3-4 dakika daha devam edin.
Tereyağını ekleyin ve iç malzemelerle özleşene kadar karıştırın.
Ardından toz şekeri ekleyin biraz karıştırdıktan sonra sütü ekleyin ve ocağın altını iyice kısıp karıştırma işlemine devam edin.
Ardından dilediğiniz bir kabın içerisine alın ve soğumasını bekleyin.
Afiyet olsun...
ABDÜLHAMİD HAKKINDA TÜM MERAK EDİLENLER
II. Abdülhamit (1842-1918), Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahıdır. 1876-1909 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu'nun hükümetinde iki kez saltanat sürmüştür. İlk saltanatı 31 Ağustos 1876'da başlamış, 27 Nisan 1877'de tahttan indirilmiş, ardından ikinci kez 31 Ağustos 1877'de tahta çıkmış ve 27 Nisan 1909'da II. Meşrutiyet'in ilanıyla tahttan indirilmiştir. Dolayısıyla, toplamda yaklaşık 33 yıl boyunca hüküm sürmüştür.
II. Abdülhamit dönemi Osmanlı İmparatorluğu'nun zor bir dönemiydi. Bu dönemde Osmanlı İmparatorluğu birçok içsel ve dışsal sorunla karşı karşıya kaldı. Balkanlar ve Arap Yarımadası'nda bağımsızlık hareketleri ve isyanlar baş gösterdi. Ayrıca, Osmanlı İmparatorluğu'nun ekonomisi zayıflarken, Avrupa devletleri Osmanlı toprakları üzerinde etkilerini artırdılar.
II. Abdülhamit döneminde bazı reformlar yapıldı, modernleşme çabalarıyla eğitim ve altyapıda iyileştirmeler yapıldı. Ancak, otoriter bir yönetim tarzı benimseyerek siyasi muhalefeti bastırmak için sıkı güvenlik önlemleri aldı. Bu nedenle, Abdülhamit dönemi Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküş dönemi olarak değerlendirilir ve Osmanlı İmparatorluğu'nun sonunu hazırlayan faktörlerden biri olarak görülür. II. Abdülhamit, 1918 yılında Beylerbeyi Sarayı'nda sürgünde hayatını kaybetti.