2021-11-06 15:56:52

Kısır nasıl yapılır? Çay yanına mükemmel kısır tarifi!

Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kısır, Türk kadınlarının sıklıkla yapmakta olduğu tarifler arasında yer almaktadır. Hem besleyici özelliği hem de enfes tadıyla herkesin çok sevmekte olduğu kısır, günlerin, davetlerin aranılan lezzetlerinden biridir. Ev hanımları en iyi kısır tarifini yapabilmek için sıklıkla kısır tarifleri ile ilgili arama yapmakta ve “Kısır nasıl yapılır?” “Çay yanına mükemmel kısır tarifi nasıldır?” sorularına yanıt aramaktadır.

Kısır nasıl yapılır? Çay yanına mükemmel kısır tarifi!
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş

İçerdiği malzemeler ve bu malzemelerin bir araya gelerek oluşturduğu enfes lezzet nedeniyle kısır, sofralarımızın, davetlerimizin vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Özellikle çay saatlerinde gözümüzün sıklıkla aramakta olduğu kısır için farklı tarifler bulunmaktadır. İsteğe göre malzemeler çeşitlendirilebilir. Bu tarifler arasında en nefis, en lezzetli kısır tarifini sizler için derledik. Peki kısır nasıl yapılır? Çay yanına nefis kısır tarifi nasıldır? İşte detaylar…

ÇAY YANINA MÜKEMMEL KISIR TARİFİ

Çay yanına mükemmel bir kısır tarifi için gerekli malzemeler aşağıdaki gibidir:

  • 2 su bardağı ince bulgur,
  • 1,5 su bardağı sıcak su,
  • 2 çorba kaşığı domates salçası,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • 5-6 dal taze soğan,
  • Yarım demet maydanoz,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 2 adet limon suyu,
  • ½ Nar ekşisi,
  • 1 tatlı kaşığı tuz.

KISIR NASIL YAPILIR?

Öncelikle geniş bir kase içerisine 2 su bardağı ince bulgur ve 1,5 su bardağı sıcak su eklenir ve üzeri streç filmle kapatılarak beklemeye alınır. Bulgurların şişmesi durumunda bekleme süreci tamamlanır ve tane tane olabilmesi için karıştırılır. Ardından üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı ve 2 çorba kaşığı domates salçası ilave edilir. 1 tatlı kaşığı tuz, 2 adet limon suyu ve 1 tatlı kaşığı pul biber eklenerek karıştırılır. İsteğe göre nar ekşisi de eklenebilir. İnce ince doğranan taze soğan, maydanoz ve nane karışımın içine eklenerek karıştırma işlemine devam edilir. Bu aşamada yeşilliklerin ezilmemesine özen gösterilmesi gerekir. Tüm malzemeler harmanlanarak karıştırma işlemi tamamlandığında servis için hazır hale gelecektir. İsteğe göre domates ve marul da eklenebilir. Yeşilliklerin oranı da yine isteğe göre artırılabilir ya da azaltılabilir. Afiyet olsun…

Etiketler