İçerdiği malzemeler ve bu malzemelerin bir araya gelerek oluşturduğu enfes lezzet nedeniyle kısır, sofralarımızın, davetlerimizin vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Özellikle çay saatlerinde gözümüzün sıklıkla aramakta olduğu kısır için farklı tarifler bulunmaktadır. İsteğe göre malzemeler çeşitlendirilebilir. Bu tarifler arasında en nefis, en lezzetli kısır tarifini sizler için derledik. Peki kısır nasıl yapılır? Çay yanına nefis kısır tarifi nasıldır? İşte detaylar…
Çay yanına mükemmel bir kısır tarifi için gerekli malzemeler aşağıdaki gibidir:
Öncelikle geniş bir kase içerisine 2 su bardağı ince bulgur ve 1,5 su bardağı sıcak su eklenir ve üzeri streç filmle kapatılarak beklemeye alınır. Bulgurların şişmesi durumunda bekleme süreci tamamlanır ve tane tane olabilmesi için karıştırılır. Ardından üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı ve 2 çorba kaşığı domates salçası ilave edilir. 1 tatlı kaşığı tuz, 2 adet limon suyu ve 1 tatlı kaşığı pul biber eklenerek karıştırılır. İsteğe göre nar ekşisi de eklenebilir. İnce ince doğranan taze soğan, maydanoz ve nane karışımın içine eklenerek karıştırma işlemine devam edilir. Bu aşamada yeşilliklerin ezilmemesine özen gösterilmesi gerekir. Tüm malzemeler harmanlanarak karıştırma işlemi tamamlandığında servis için hazır hale gelecektir. İsteğe göre domates ve marul da eklenebilir. Yeşilliklerin oranı da yine isteğe göre artırılabilir ya da azaltılabilir. Afiyet olsun…