Tgrt Haber
01 Temmuz 2023 14:59 - Güncelleme : 01 Temmuz 2023 15:01

Lokanta usulü et soteyi ustası böyle yapıyormuş. Tencereye 1 kaşık eklemek yetiyor…

Lokanta usulü lezzetli et sotenin püf noktası meğer buymuş. Yılların ustası tencereye sadece bir kaşık ekliyor ve yeterli oluyor…

Editör: Mücahit Dere / Kaynak: TGRT Haber
Lokanta usulü et soteyi ustası böyle yapıyormuş. Tencereye 1 kaşık eklemek yetiyor…
Kavurma, Et Sote

Türkiye’de sofraların vazgeçilmez lezzeti şüphesiz ettir. Et neredeyse her sofrada bulunur ve sevmeyen yoktur. Kurban Bayramı dolayısıyla da kurban etleri sofralarda yerini aldı. Ardından da etler güzelce pişirilmeye başlandı. yemek.com’da yer alan lokanta usulü et sote tarifine göre bir tatlı kaşığı kekik eklemek yemeği daha lezzetli yapıyor.

TENCERE PİŞERKEN TAVAYA 1 KAŞIK EKLEYİN

Et soteyi lezzetli yapan püf noktalardan biri şüphesiz kimyon, kekik ve tere yağıdır. Adeta lokum gibi pişmiş ağızda dağılan bir et kıvamı istiyorsanız pişirim süresin doğru ayarlamanız oldukça önemlidir.

Lokanta usulü et soteyi ustası böyle yapıyormuş. Tencereye 1 kaşık eklemek yetiyor…

Şimdi lokanta usulü nefis et sote tarifi için gerekli malzemeler şöyle:

  • 400 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 adet kapya biber (iri doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber (iri doğranmış)
  • 1 adet soğan (iri doğranmış)
  • 2 adet domates (domates salçası da olabilir)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz

Lokanta usulü et soteyi ustası böyle yapıyormuş. Tencereye 1 kaşık eklemek yetiyor…

PÜF NOKTASIYLA LOKANTA USULÜ ET SOTE TARİFİ

  • Tavaya önce sıvıyağı ve tereyağını, ardından soğanları ekleyin. Kavurmaya başlayın.
  • Üzerine kapya ve yeşil biberleri ekleyin, kavurmaya devam edin. Etleri de koyun ve karıştırmaya devam edin.
  • Üzerine domatesleri ekleyin. Tuzunu, karabiberini, kimyonunu, kekiği ve pul biberi ekleyin. Salçayı ekleyin.
  • Domatesler suyunu salana kadar yüksek ateşte tutun.
  • Ardından kısık ateşte demlenene kadar pişirin.
  • Son olarak ise kıyılmış maydanozu dilediğiniz kadar yemeğin üzerine serpiştirin.

Afiyet olsun…

Kaynak: yemek.com

Görsel kaynak: NYT Youtube 

Derleme: tgrthaber.com.tr – Mücahit Dere

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...