Tgrt Haber
30 Ağustos 2023 15:30 - Güncelleme : 30 Ağustos 2023 15:30

Mapo tofu nasıl yapılır? Mapo tofu malzemeleri nelerdir? MaterChef mapo tofu tarifi!

Mapo tofu Japon mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Bu lezzet sevilen yemek yarışması MasterChef ile gündeme geldi. İşte görüntüsü ile ilgi uyandıran mapo tafo tarifi!

Mapo tofu nasıl yapılır? Mapo tofu malzemeleri nelerdir? MaterChef mapo tofu tarifi!
Mapo Tofu, Tofu, Masterchef

Japon lezzetlilerine merakı olan kişiler tofu peynirine aşinadır. Mapo tofu da son derece besleyici bir lezzeettir. Mapo Tofu, UNESCO özel lezzetlerini sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tatlardandır. Peki “Mapo tofu nasıl yapılır? Mapo tofu malzemeleri nelerdir?” İşte mapo tofu tarifine dair detaylar…

MAPO TOFU MALZEMELERİ NELERDİR?

  • 250 gram kıyma
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 6 veya 8 adet kurutulmuş kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı zencefil
  • 1-2 dişin ince kıyılmış sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 yemek kaşığı siçuan karabiber
  • 1 bardak tavuk suyu
  • İnce doğranmış 1 soğan
  • 1/4 çay kaşığı susam yağı
  • 1/4 çay kaşığı şeker
  • 1/4 su bardağı su
  • 1/2 yemek kaşığı baharatlı fasulye sosu

Mapo tofu nasıl yapılır? Mapo tofu malzemeleri nelerdir? MaterChef mapo tofu tarifi!

MAPO TOFU NASIL YAPILIR?

 Küçük bir tencereye biberleri koyun ve kızartın. Kokusu çıkıncaya kadar 5 dakika ısıtın. Bu süre içerisinde biberlerin yanmamasına özen gösterin donrasında da kenara koyun.Tekrar bir tava alın ve içine yağı koyun. Orta ateşte ısıtın. Tavanın içerisine zencefil ekleyin. Ardından da 1 sarımsak koyun. 1 dakika sonrada ısıyı yükseltin ve kıymayı ekleyin. Kıyma pişene kadar karıştırın. Öğütülmüş olan Sichuan karabiberlerini ekleyin ve yaklaşık olarak 15-30 saniye karıştırın, bu sırada da biberlerin yanmamasına özen gösterin. Karışıma baharatlı fasulye sosunu ekleyin ve iyice karıştırın. Tavuk suyunu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu aşamada birkaç dakika kaynamasını beklemelisiniz.

Bu aşamada tofunuzu hazırlayın ve su ile mısır nişastasını küçük bir kaseye alın. Mısır karışımını da sosunuzun içine koyun ve karıştırın. Sos kalınlaşmaya başlayıncaya kadar köpürmesine izin verin. Ardından önceden kızartılan biberi ekleyin. Ve hazırladığınız tofuları da yavaşça koyun. Bu süre de 3 -5 dakika pişirin ve 5 dakika sonra servise hazır.

Kaynak: Yasemin
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...