Tarih : 16.07.2021 - 12:19 Yorum : 0

Bayramın vazgeçilmezi: Baklava! Misafirlerinizi hayran bırakacak evde baklava tarifi

Kurban bayramı yaklaşırken mutfaklarda hazırlık telaşı başladı. Bayram temizliği yapıldı, alışverişler tamamlandı. Hangi yemeklerin hazırlanacağı konuşuldu. Geriye sadece bayramların baş tacı baklava kaldı. Bayramda kapınızı çalacak olanları çılgına çevirecek lezzette baklava tarifini hazırladık. İşte evde baklava yapmanın en leziz, pratik ve hızlı baklava tarifi…

Bayramın vazgeçilmezi: Baklava! Misafirlerinizi hayran bırakacak evde baklava tarifi

Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da lezzetli sofralar kurulacak, en leziz yemekler hazırlanacak, mis gibi kokan şerbetler hazırlanacak. Ziyarete gelen misafirlerinizi en iyi şekilde karşılamak için bayramın vazgeçilmezi baklava tarifi ile karşınızdayız. Bayramlaşmaya gelen akrabalarınızı ve dostlarınızı hayran bırakacak evde baklava sayesinde bayramın gözdesi siz olacaksınız. Çıtır çıtır sesi, enfes lezzeti ile herkesi hayrete düşürecek olan baklava tarifine başlayalım.

EVDE BAKLAVA MALZEMELERİ:

Çıtır çıtır tadı damaklarda kalacak baklava için kullanılacak malzeme oldukça önemlidir. Bunlar:

Baklava hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yumuşak bir hamur kıvamın alana kadar un

Baklava hamuru açmak için;

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır nişastası.

Baklavanın içi için;

  • Ceviz içi veya isteğe bağlı olarak Antep fıstığı

Üzeri için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı.

Baklava Şerbeti için;

  • 3,5 bardak toz şeker,
  • 1-2 damla limon suyu,
  • 4,5 bardak su.

EVDE BAKLAVA NASIL YAPILIR?

Baklavanın en önemli kısmı olan hamurunda doğru ve kararında malzemeler kullanmak baklavanın lezzetli olmasında çok önemlidir. Malzemeleri doğru bir şekilde topladıktan sonra bayram misafirlerinize parmaklarını yedirecek baklavanın tarifine geçiyoruz.

  • Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Şerbet için uygun olan tencereye şeker ve suyu ekleyip az koyulaşıncaya kadar kaynatın.
  • Hafif koyu bir kıvamı geldiğinde 1-2 damla limon damlatın. Altını kapatıp soğumaya bırakın.
  • Baklava hamuru için rahatça yoğurma işlemi yapacağınız bir kap seçin. Kabın içerisine hamur malzemelerini ekleyin. Açarken kolaylık sağlayan yumuşak bir hamur olması için unu azar azar ekleyin.
  • Hamuru güzelce karıştırıp iyice yoğurduktan sonra küçük parçalara ayırın. Orta boy bir tepsi için 24 adet parça olması idealdir.
  • Hamuru rahatça açmak için mısır nişastasını ve unu iyice karıştırın.
  • Parçalara ayırdığınız hamurları tepsiyi kaplayacak büyüklükte açın.
  • Açılan yufkaların arasına ceviz veya fıstık koyun. Ceviz ve fıstık yoğunluğunu istediğinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Yufka açma işlemi bittikten sonra baklava dilimi olarak ya da küçük kareler halinde kesin.
  • Yağ tavasında sıvı yağı ve tereyağı eritin. İyice ısındığında sıvı yağı baklavanın üzerine eşit olacak şekilde dökün.
  • 200 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika üstü kızarana kadar pişirin.
  • Pişen baklavayı 5 dakika dinlendirin. İl sıcağı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti yavaş yavaş dökün.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Bayramların vazgeçilmesi, yemeğin üstüne, kahvenin yanına, çayla beraber kısacası her şekilde tüketilen baklavanın en kolay ve lezzetli yolunu anlattık. Eve gelen misafirlerinizi şaşkına çevirecek lezzette baklava tarifi artık elinizin altında. Baklava tarifini denedikten sonra yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber