Tarih : 13.10.2021 - 17:27 Yorum : 0

Nefis çıtır çıtır ıspanaklı börek tarifi! Pratik ıspanaklı börek nasıl yapılır?

Ispanaklı börek hem lezzeti hem de pratik olması nedeniyle en sık tercih edilen böreklerin başında gelir. Sıklıkla tercih edilen ıspanaklı börek aynı zamanda çok faydalıdır. İşte çayın yanına yakışan çıtır ve lezzetli ıspanaklı börek tarifi.

Nefis çıtır çıtır ıspanaklı börek tarifi! Pratik ıspanaklı börek nasıl yapılır?

Saatlerce hamur açmak istemeyen ancak çıtır çıtır ıspanaklı börek yemek isteyenler için gerekli malzemeleri ve tarifi araştırdık. İç malzemesi, üzerine sürülen malzeme ve diğer tüm püf noktalar.

ISPANAKLI BÖREK MALZEMELERİ

  • 5 adet yufka
  • 1 baş soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yumurta
  • 1 kg ıspanak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Baharat.

ISPANAKLI BÖREK TARİFİ

Ispanaklı börek için gerekli malzemeleri ayarladıktan sonra sıra tarifine geldi. Pratik bir şekilde hazırlanan ıspanaklı börek tarifi doğru uygulandığında içi yumuşacık üstü çıtır çıtır olur. İşte ıspanaklı börek tarifi:

  • Öncelikle ıspanakları tüm kumlar temizlenene kadar yıkayın,
  • Soğanı ufak ufak yemeklik doğrayın,
  • Salçasını, tuzunu ve baharatları ekleyin,
  • Haşlanmış ve suyu süzülmüş ıspanakları ilave edin ve güzelce karıştırın ,
  • Bir yufkayı ortadan ikiye keserek bir parçasını tezgahın üzerine yayın
  • Üzerine fırça ile sıvı yağ sürün,
  • Hazırladığınız ıspanaklı harcı yufkanın üzerine yayın,
  • Uzun kenarından başlayarak rulo halinde sarın,
  • Sardığınız ruloyu yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlayıp katlayın,
  • Tüm yufkalar bittiğinde böreğinizin üzerine çırpılmış yumurta sürün,
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin,
  • Üstü kızaran ıspanaklı böreklerimiz servise hazır.

Etiketler : Yemek Tarifi Börek
 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber