Tgrt Haber
25 Ağustos 2023 10:04 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 10:05

Şah pilavı tarifi! MasterChef şah pilavı nasıl yapılır? MasterChef şah pilavı malzemeleri neler?

Şah pilavı tarifi yemek tutkunları tarafından araştırılıyor. Geçtiğimiz akşam MasterChef yarışmasında Azerbaycan mutfağının yöresel yemeklerinden biri olan şah pilavı yapıldı. Bu lezzet malzeme ve lezzet bakımından zengin bir pilavdır. Farklı bir pilav türünü denemek isteyenler Azerbaycan’ın sevilen bu yemeğini şah pilavını yapabilirler. Peki “MasterChef şah pilavı nasıl yapılır? MasterChef şah pilavı malzemeleri neler?” İşte merak edilenler!

Şah pilavı tarifi! MasterChef şah pilavı nasıl yapılır? MasterChef şah pilavı malzemeleri neler?
Masterchef, Pilav, Şah Pilavı, Azerbaycan

Şah pilavı kalabalık sofraların vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Şah pilavı etiyle, kestanesiyle, kuru meyveleri ile ve baharatları ile unutulmaz bir damak şöleni yaratıyor. İşte Azerbaycan şah pilavı tarifi…

ŞAH PİLAVI MALZEMELERİ!

  • 2 yemek kaşığı kuru erik
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı kuru kayısı
  • 10 adet kestane
  • Yarım ay şeklinde doğranmış 2 adet kuru soğan,
  • 300 g kuşbaşı kuzu eti
  • 3 bardak yıkanmış basmati pirinci
  • 200 g sade yağ
  • 1 g safran
  • 3-4 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 10 adet ince lavaş

Şah pilavı tarifi! MasterChef şah pilavı nasıl yapılır? MasterChef şah pilavı malzemeleri neler?

ŞAH PİLAVI NASIL YAPILIR?

Öncelikle kuzu etini pişene kadar su koyduğunuz bir tencerede yaklaşık olarak 2-3 saat süreyle haşlamalısınız. Tüm kuruyemişleri, soğanı ve haşlanmış eti karamelize olana kadar tavada soteleyin. Tuz, karabiber ve zerdeçalı ekleyin ve beklemesi için bir köşeye bırakın.

Kaynar tuzlu suda basmati pirincinin dişe gelecek şekilde ön haşlamasını yapın ve güzelce süzün. Safranı bir bardağa alın ve üzerine yarım bardak kaynar su koyun. Üzerini kapatarak demlenmeye bırakın. Pirinci bir tencereye alın ve safran ile 4 yemek kaşığı sade yağ ilave ederek karıştırdıktan sonra dinlenmeye bırakın.

Derin ve döküm bir tencereye sade yağ ile yağladığınız lavaşları uçları dışarı sarkacak şekilde dizin. Sonrasında safranlı pirincin bir kısmını, ortasına sotelenmiş eti, diğer malzemeleri ve tekrar pirinci ekleyerek lavaşlarla üstünü kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında lavaşların dışı kızarana kadar, yaklaşık olarak da 1 saat kapağı kapalı olarak pişirin. Pilav piştikten sonra tencereyi tabağa ters çevirin ve ortadan dilimleyerek servis edebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...